Kolář v 2. etape na Okolo Dubaja útočil na víťazstvo, napokon skončil siedmy

NETKY.SK • 4 Február 2016, 13:00 • 2 min
Kolář v 2. etape na Okolo Dubaja útočil na víťazstvo, napokon skončil siedmy

DUBAJ - Slovenský cyklista Michael Kolář to mal v závere štvrtkovej 2. etapy na pretekoch Okolo Dubaja perfektne rozbehnuté na víťazstvo, napokon obsadil siedme miesto.

slovakia

left justify in out

Z víťazstva sa na trase dlhej 188 kilometrov v Dubaji na umelom súostroví Palm Jameirah tešil taliansky rýchlik z tímu Sky Elia Viviani. Druhú a tretiu priečku obsadili ďalší Taliani Sacha Modolo (Lampre-Merida) a Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo), aj na štvrtej pozícii bol taliansky jazdec - Andrea Guardini z Astany. 


V záverečných desiatich kilometroch štvrtkovej etapy sa na čele pelotónu striedali predovšetkým šprintérske tímy, favoritmi boli tradične Etixx-QuickStep s Marcelom Kittelom či Dimension Data s Markom Cavendishom. Niečo vyše jedného kilometra pred cieľom sa však niečo stalo v tuneli, došlo aj k pádu a pelotón sa potrhal. Na čele sa zrazu ocitla dvojica tímu Tinkoff a Kolář bol pár sto metrov pred páskou v najvýhodnejšej pozícii. V závere však nevyvinul potrebnú rýchlosť a súperi ho prešpurtovali. 


"Radšej som chcel vyhrať na predchádzajúcich pretekoch Tour de San Luis, kde som skončil druhý a tretí, ale je skvelé začať sezónu úspechom tu v Dubaji. Opakuje sa vlaňajšok, pretože prvýkrát som vyhral práve na tomto mieste. Možno mi v Dubaji praje šťastena. Dnes sme predviedli perfektný šprintérsky vláčik, včera sme sa dopustili niekoľkých chýb a v poslednom kilometri sme začali príliš skoro," cituje portál cyclingnews.com slová Vivianiho. 


Na čelo priebežného hodnotenia sa dostal Viviani, s druhým Kittelom majú identické časy. Tretie miesto patrí zatiaľ Nizzolovi s odstupom dvoch sekúnd. V piatok čaká na cyklistov 3. etapa z Dubaja na vrchol kopca Hatta Dam, ktorá môže byť rozhodujúca v konečnom účtovaní. 

Výsledky - Okolo Dubaja 2016: 

2. etapa (Dubaj - Palm Jameirah, 188 km): 1. Elia Viviani (Tal.) Sky 4:07:39 h, 2. Sacha Modolo (Tal.) Lampre-Merida, 3. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek-Segafredo, 4. Andrea Guarini (Tal.) Astana, 5. Tomas Vaitkus (Lit.) Al Nasr Pro Cycling Team-Dubaj, 6. Ben Swift (V. Brit.) Sky, 7. Michael Kolář (SR) Tinkoff - všetci rovnaký čas ako víťaz 

Poradie po 2. etape: 1. Elia Viviani (Tal.) Sky 7:42:50, 2. Marcel Kittel (Nem.) Etixx-QuickStep rovnaký čas, 3. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek-Segafredo +2 s 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies