Kolář i Contador budú jazdiť pod ruskými krídlami

NETKY.SK • 1 December 2013, 20:00 • 2 min
Kolář i Contador budú jazdiť pod ruskými krídlami

KODAŇ - Slovák Michael Kolář, Španiel Alberto Contador či Čech Roman Kreuziger budú jazdiť v cyklistickom tíme ruského miliardára Olega Tinkova.

slovakia

left justify in out

Po dlhých rokovaniach napokon Tinkov kupuje družstvo Saxo Bank-Tinkoff, kde bol doteraz spolumajiteľov. Dohodu by podľa denníka Gazzetta dello Sport mali spečatiť na tlačovej konferencii v pondelok v Londýne, kde oznámia aj ďalšie plány o cyklistickom tíme. Podľa talianskeho denníka by mal ruský miliardár investovať do cyklistického zoskupenia 11 až 13 miliónov eur za sezónu. V družstve napokon ostáva aj Bjarne Riis ako tímový manažér.

"Pokračujem v práci manažéra ďalšie štyri roky. Sústredím sa však viac už na športovú stránku," povedal pre Gazzettu Riis, ktorý bol doteraz aj majiteľom tímu. Spoločnosť Tinkoff Bank bola v posledných 18 mesiacoch hlavným sponzorom tímu, ale v lete Tinkov oznámil ukončenie spolupráce. Medzičasom rokoval s družstvom Cannondale, do ktorého chcel investovať. Napokon sa však vrátil k Riisovi a obe strany uzavreli dohodu. 

Tinkov už bol na tréningovom sústredení tímu na Kanárskych ostrovoch. Družstvo bude mať v sezóne 2014 nové dresy a bicykle, na ktorých bude dominovať žltá namiesto doterajšej modrej, ktorá je spätá so Saxo Bank. Informácie zverejnili cyclingnews.com a Gazzetta dello Sport. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies