Kolaps v doprave: Slovinsko a Chorvátsko ochromilo husté sneženie a silný vietor!

NETKY.SK • 6 Február 2015, 12:52 • 2 min
Kolaps v doprave: Slovinsko a Chorvátsko ochromilo husté sneženie a silný vietor!

ZÁHREB - Husté sneženie a silný vietor spôsobili dnes chaos v doprave v Chorvátsku a Slovinsku. Úrady museli zatvoriť mnoho ciest a obmedziť premávku nákladných vozidiel, aby zvládli vyčíňanie snehovej víchrice. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cestovanie cez Chorvátsko bolo dnes problematické a spomalené, pretože celú noc až do rána výdatne snežilo. Nákladné vozidlá mali zákaz vstupu na všetky cesty spájajúce vnútrozemie Chorvátska s pobrežím Jadranského mora, kde silný vietor narušil aj trajektovú dopravu.
     

V Slovinsku zatvorili desiatky škôl a väčšina pohraničných priechodov zakázala vstup kamiónom, aby tak zabránila reťazovým haváriám. Niekoľko kamiónov na juhovýchode Slovinska však napriek tomu zišlo z hlavnej cesty, zablokovalo dopravu a vyžiadalo si výjazd a zásah pohotovostných posádok. 
     

Pre silný nárazový vietor zatvorili slovinský prístav Koper na jadranskom pobreží i úseky diaľnice spájajúcej pobrežie s hlavným mestom Ľubľana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies