Koktejly, s ktorými zažiarite nielen na Silvestra

NETKY.SK • 29 December 2015, 11:11 • 2 min
Koktejly, s ktorými zažiarite nielen na Silvestra

BRATISLAVA - Vianoce sú za nami a míľovými krokmi sa blíži posledný deň roku 2015. Čo chystáte na Silvestra? Uskutočňujete večierok či párty? Alebo posledný večer roka strávite len komorne v kruhu rodiny? Či tak alebo tak, môžete sa blysnúť koktejlami, ktoré im namiešate.

slovakia

left justify in out

Stačí si len včas zaobstarať ingrediencie potrebné na kúzlenie s pitím a vyčarujete za pár minút pre celú silvestrovskú stretávku koktejly, po ktorých sa len zapráši. A nemusíte s nimi excelovať iba na Silvestra, ale kedykoľvek budete chcieť. 

 

Far West
Príjemný, tak nejako vianočne ladený a jemne aromatický short (krátky) drink na večer, ktorý naservírujete v koktejlových pohároch na nožičke. K príprave potrebujete šejker, ľad, 2 cl koňaku, 2 cl vaječného likéru, 2 cl vermútu bianco a štipku mletej škorice. Všetky prísady okrem škorice dajte do šejkra, pridajte kocky ľadu a dôkladne premiešajte. Potom nalejte do koktejlových pohárov a jemne posypte škoricou.

obrazok

Martini dry

Je to suchý (menej sladký) short drink, ktorý slúži často ako aperitív. Ideálne sa ponúka rovnako v koktejlových pohároch na stopke. Potrebujete k jeho vykúzleniu väčší miešaci pohári s ľadom, 4cl ginu, 2 cl vermútu dry a olivy na ozdobu. Všetky prísady premiešajte v miešacom pohári s ľadom a nalejte do koktejlových pohárov. Do každého pohára vložte olivu prepichnutú na špajľe alebo ihle.

obrazok

Gin Fizz

Tento osviežujúci ovocný long (dlhý) drink sa servíruje vo vysokých pohároch bez stopky (tzv. Tumbleroch), a hodí sa na všetky príležitosti. Potrebujete k tomu šejker, 4 cl ginu, 2 cl citrónovej šťavy, sódu na doliatie, ľad, 1 cl cukrového sirupu alebo 1 lyžicu trstinového cukru. Na ozdobu potom polovičky plátkov citróna. Všetko okrem sódy zmiešajte v šejkri s ľadom, nalejte rovnakú dávku do tumblera, každý potom dolejte sódou a ozdobte plátkom citróna.

obrazok

Admirál

Jemne trpký short drink vhodný na večerné párty, teda aj na tú vašu silvestrovskú, ktorý ponúknete hosťom v koktejlových pohároch na stopke. K výrobe potrebujete väčší miešaci pohár, ľad, 4 cl vermútu dry, 2 cl bourbonu, 1 strek citrónovej šťavy a plátky citróna na ozdobenie. Všetky prísady premiešajte v miešacom pohári s ľadom a nalejte do koktejlových pohárov a potom pridajte plátok citróna.

obrazok

Gin Tonic

Veľmi jednoduchá záležitosť s veľkou úspešnosťou v každej spoločnosti. Long drink, ktorý sa hodí kedykoľvek. Potrebujete k nemu vysoké poháre na long drink (ideálne tumblera, ale vyhovie akýkoľvek vyšší pohárik), 4 cl ginu, tonik na doliatie, polovičky plátkov citróna na ozdobu. Nalejte rovnakú dávku ginu do pohárov, dolejte tonikom a ozdobte citrónom. Servírujte so slamkou alebo miešacou lyžičkou.
obrazok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies