Kokosy na snehu smerujú do Soči

NETKY.SK • 20 Január 2014, 15:37 • 2 min
Kokosy na snehu smerujú do Soči

LONDÝN - Jamajský filmový príbeh "Kokosov na snehu" o účasti bobistov na zimných olympijských hrách ožíva. Po dvanástich rokoch bude mať karibská krajina zastúpenie v ľadovom koryte. Do Soči sa na základe rebríčka Medzinárodnej bobovej federácie kvalifikoval v kategórii dvojbobov z posledného 30. miesta pilot Winston Watts. V rebríčku FIBT mu patrí 39. priečka.

slovakia

left justify in out

Watts naposledy štartoval pod piatimi kruhmi v Salt Lake City 2002, predtým nechýbal v Lillehammeri 1994, a v Nagane 1998. Na ostatných dvoch ZOH exotická posádka absentovala, nemala dostatok financií. Aj v tomto olympijskom cykle Watts vrazil do materiálneho zabezpečenia 150-tisíc amerických dolárov. "Nebol to lacný špás. Keby sme mohli cestovať na viacero pretekov, mohli sme mať istotu miestenky už dávnejšie," povedal pre britskú BBC pilot, ktorému robí brzdára Marvin Dixon. Cestu do Soči im ešte môžu skomplikovať vysoké náklady. "Potrebujeme ešte asi 40-tisíc dolárov na letenky a musíme kúpiť aj nové nože, pretože s jednými sa olympijské hry nedajú absolvovať," poznamenal Watts, čím nevedomky spustil finančnú pomoc. Na sociálnej sieti vyhlásil zbierku na účasť bobistov Jamajský olympijský výbor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies