Kokaínový kontraband na českej plachetnici vážil takmer 600 kg

NETKY.SK • 11 November 2014, 20:54 • 2 min
Kokaínový kontraband na českej plachetnici vážil takmer 600 kg

PRAHA - Španielska polícia našla pri prehliadke českej plachetnice zadržanej minulý týždeň o 230 kilogramov vysoko kvalitného kokaínu viac, ako uviedla v prvej informácií, napokon teda takmer 600 kilogramov. Informáciu priniesol dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na španielsky server laprovincia.es.

slovakia

left justify in out

Španielske orgány registrovali plavidlo vo vodách Atlantického oceánu už v októbri a odvtedy ho pozorne sledovali. Samotný zásah pod krycím názvom La Operación Dublin, na ktorom sa spolupodieľali finančná a štátna polícia, letectvo a námorníctvo, sa uskutočnil minulý týždeň asi 830 kilometrov od Kanárskych ostrovov. Pri ňom komando zadržalo štyroch českých občanov.
     

Približne 16 metrov dlhá loď plávala pod českou vlajkou a podľa španielskych médií bola drogou "doslova prešpikovaná". Plavidlo po zásahu odtiahli do vojenského prístavu La Luz v meste Las Palmas. Zadržaných Čechov, ktorých odovzdali miestnym úradom, čaká zrejme súdny proces.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies