Kokaín riedili liekmi pre zvieratá

NETKY.SK • 22 November 2015, 11:17 • 2 min
Kokaín riedili liekmi pre zvieratá

PRAHA - Medikamenty pre zvieratá a tiež steroidy miešala svojim pražským zákazníkom do kokaínu dvojka dílerov z Albánska. Za státisíce z predaja drog si v metropole dlhé mesiace užívali v najlepších podnikoch. Pri zadržaní u seba mali 300 tisíc v hotovosti.

slovakia

left justify in out

Obaja každý deň vstávali okolo poludnia, vyrážali do centra metropoly a navštevovali najluxusnejšie bary a reštaurácie. V nich počas hodovania nad dobrým jedlom a pitím "vybavovali zákazníkov". Kokaín cudzinci predávali na území hlavného mesta vo veľkom. Za gram zmesi, v ktorej bolo drogy len šestnásť percent, chceli aj dva a pol tisíc českých korún. Podľa polície mohli takto utŕžiť aj milión korún.

 

"Kokaín s vidinou maximálneho zisku takzvane pajcovali na minimálnu možnú hranicu," priblížil hovorca pražskej polície. Zásahovka zadržala tridsaťročného Albánca spolu s o trinásť rokov starším kumpánom rovnakej národnosti v druhej polovici októbra. U nich doma potom detektívi našli viac ako 100 gramov 60 percentného kokaínu, ďalších 50 gramov zmesi nachystanej na predaj.

 

V domácnosti Albáncov našli aj látky, ktorými zadržaní kokaín riedili. "Prvá z dvoch látok, s ktorou díleri drogu miešali je určená pre rast svalov športovcov, čo je za daných okolností tá lepšia varianta. Druhá látka, ktorou kokaín rozrieďovali je preparát určený výhradne pre zvieratá, ".

 

Kriminalistom sa podarilo skontaktovať niekoľko desiatok svedkov, ktorí drogu od Albáncov kupovali. "Niektorí zákazníci iba ojedinele, iní zasa s pomerne železnou pravidelnosťou, niekedy dokonca takzvane vo veľkom," podotkol hovorca.

 

Vyšetrovateľ oboch zadržaných obvinil z nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi. Za to im hrozí až desaťročné väzenie. Obaja muži sú vo väzbe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies