Košie si vydýchli, zachránili ligu a tešia sa na dovolenky

NETKY.SK • 27 Máj 2011, 07:45 • 2 min
Košie si vydýchli, zachránili ligu a tešia sa na dovolenky

Košie si vydýchli, zachránili ligu a tešia sa na dovolenky

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti MFK Košice zvládli záver najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2010/2011 a po poslednom kole zavládla v metropole východu napokon predsa len spokojnosť. Košičania si vydýchli, po výhre 1:0 nad Žilinou sa zachránili medzi slovenskou elitou.
      Napokon v tabuľke obsadili 10. priečku, pretože rival z Prešova doma stratil dva body s Nitrou po remíze 3:3, a tak si "žlto-modrí" polepšili oproti predchádzajúcej sezóne o jednu priečku. Hráči sa po náročnom ročníku predovšetkým tešia na zaslúžený oddych v kruhu najbližších.
      V zápase zarezonovali najmä dva momenty. Prvý z 26. minúty, keď mal na kopačke gól hosťujúci Angelovič, ktorý tvrdou a dobre mierenou strelou spoza šestnástky poriadne natiahol brankára Tofiloského, no ten reflexívne zasiahol a výdatne podržal svoj tím. Druhým momentom bola gólová situácia z 50. minúty, Coulibaly Diaby po samostatnom úniku prešprintoval cez ležérnu žilinskú obranu a vôbec prvou strelou medzi Dúbravkove žrde rozhodol o osude stretnutia. "Pánboh za neho zaplať. Minimálne prispeje niečo do kasy za prvý gól a možno budú aj bryndzové halušky," prezradil s úsmevom na perách tréner a športový riaditeľ MFK Štefan Tarkovič.
      Tarkovič rozdelil sezónu do troch častí. Prvá časť pod vedením trénera Žarka Djuroviča, druhá časť, keď do konca jesennej časti prebral družstvo a treťou časťou označil jarnú časť CL. "Keď sme prebrali s realizačným tímom mužstvo, tak sme mali v jesennej časti ťažký štart a prehrali tri zápasy so skóre 2:10. Možno si niekto myslel, že sa s tým nebude dať nič urobiť, no nakoniec sme mali šnúru piatich zápasov, v ktorej sme hrali pekný, atraktívny futbal. Jarná časť bola poznačená tým, že sme mali prípravu v domácich podmienkach ako aj tým, že sme sa nijako neposilnili. Mali sme problémy s finálnou fázou, dokázali sme si síce vytvoriť veľmi veľa gólových príležitostí, no málo premeniť. V jarnej časti sme dali desať gólov, z toho tri padli z hry a sedem po štandardných situáciách. Toto bol najväčší problém, s ktorým sme sa trápili a som rád, že sa nám to podarilo dotiahnuť do úspešného konca," skonštatoval Tarkovič.
      Náročnosť sezóny potvrdil aj kapitán tímu Peter Šinglár, ktorý sa po skončení duelu v kabíne postaral o aperitív v podobe šampanského. "Sezóna bola naozaj ťažká, veľmi obdivujem chlapcov, celú kabínu, ako sme to zvládli, najmä po psychickej stránke. Do posledného kola sme si museli vydrieť záchranu v CL a verím, že si ju užijeme ako aj dovolenky s rodinami. Trošku vypneme od futbalu a dúfam, že sa opäť stretneme o dva alebo tri týždne," doplnil Šinglár, ktorý verí, že Košičania ukončili sezónu víťazstvom a rovnako začnú aj tú nasledujúcu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies