Košickú železničnú stanicu čaká po MS v hokeji rozsiahla rekonštrukcia

NETKY.SK • 11 Apríl 2011, 12:00 • 2 min
Košickú železničnú stanicu čaká po MS v hokeji rozsiahla rekonštrukcia

Košickú železničnú stanicu čaká po MS v hokeji rozsiahla rekonštrukcia

slovakia

left justify in out

img

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVaRR) Ján Figeľ navštívil dnes Železničnú stanicu v Košiciach a osobne sa informoval o opatreniach v súvislosti s prípravou Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji (MSĽH).
„Som rád, že môžem vnímať proces obnovy a úvodnej revitalizácie železničnej infraštruktúry. O dva týždne sú tu MSĽH, príde som mnoho ľudí z Európy, ale aj mimo nej. O dva roky bude toto mesto Európskym hlavným mestom kultúry a je dôležité, aby také body ako sú stanice, doprava, vstupy a ďalšie centrá pre cestujúci ruch boli v stave, ktorý priťahuje, ktorý neodpudzuje,“ povedal Figeľ. Dodal, že železničná stanica v Košiciach je teraz rekonštruovaná v základných záležitostiach, ako sú nástupištia, či vstupné priestory a do začiatku majstrovstiev pribudnú vnútorné plochy, ktoré zakryjú niektoré zastarané priestory. „Tieto plochy budú zároveň komunikačným nástrojom o MSĽH, ale aj o železničnej doprave. Táto základná obnova je rozpočtovaná na úrovni 200.000 eur“ dodal minister.
Pripustil však, že ide o základ, ktorý má vytvoriť prvý dojem. „Tento by mal byť pozitívny európsky, taký, ktorý pozýva prísť aj nabudúce. Rekonštrukcia si vyžaduje oveľa viac, ale aspoň tie základné práce znamenajú aj viac bezpečia v podchodoch a na perónoch, ale aj posolstvá o tom, že Slovensko víta účastníkov, že Košice sú mestom kultúry a kultúrnym a že slovenské železnice môžu byť serióznym atraktívnym partnerom pre dopravu nielen počas takejto výnimočnej udalosti,“ poznamenal Figeľ.
Zdôraznil zároveň, že toto je len úvod, na ktorý po MSĽH nadviaže projekt rozsiahlej rekonštrukcie celej železničnej stanice. „Zároveň prebieha príprava na rozsiahly projekt výstavby integrovaného dopravného systému. Tento ráta s prepojením regionálnych a prímestských tratí s vnútromestskou dopravou v Košiciach. Reálna investícia by sa mohla začať    najneskôr v roku 2013 a ukončená by mala byť v roku 2015,“ spresnil Figeľ a dodal, že pôjde o investíciu na úrovni 128 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies