Košickí komunisti na výročie Nežnej revolúcie parodovali jej lídra Havla

NETKY.SK • 19 November 2011, 01:22 • 2 min
Košickí komunisti na výročie Nežnej revolúcie parodovali jej lídra Havla

Košickí komunisti na výročie Nežnej revolúcie parodovali jej lídra Havla

slovakia

left justify in out

img

Protestné zhromaždenie proti kapitalizmu, nezamestnanosti a chudobe, ktoré dnes zorganizovali košickí komunisti na Hlavnej ulici v Košiciach, prilákalo necelú stovku ľudí, medzi nimi aj skupinu mladých. Organizátori povedali, že 17. novembra si nepripomínajú výročie Nežnej revolúcie, ale prevratu.
"Sľúbili nám demokraciu, je tu totalita, sľúbili nám prosperitu, je tu kríza..." odznelo v prejavoch. Tie oceňovali zhromaždení ľudia potleskom. Transparenty, ktoré držali, niesli heslá "Nedáme sa ožobračovať" či "Nie sme ľudské zdroje". Objavila sa medzi nimi aj podobizeň latinskoamerického revolucionára Che Guevaru.
Na pódiu vystúpil aj muž s maskou lídra Nežnej revolúcie Václava Havla, ktorý ho parodoval pri čítaní jeho prejavu z roku 1989. Ešte pred príhovorom obiehal hlúčik ľudí na kolobežke.
Potlesk zožala báseň, v ktorej odznelo: "Prešli už časy nádherné, socialistické...". S prejavom vystúpili aj zástupcovia Socialistického zväzu mladých, tí hovorili o rómskom probléme. Komunisti vyhlásili, že celý svet sa v súčasnosti búri proti sociálnej nerovnosti.
Podujatie k 17. novembru organizujú v Košiciach pravidelne komunisti, komunistická mládež, aktivisti antikapitalistických hnutí a nespokojní ľavicovo orientovaní občania v znamení hesla Komu zvonia do hrobu?
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies