Košické letisko poskytne dopravcom zľavy

NETKY.SK • 8 Október 2011, 00:13 • 2 min
Košické letisko poskytne dopravcom zľavy

Košické letisko poskytne dopravcom zľavy

slovakia

left justify in out

img

Pre všetkých leteckých dopravcov, ktorí otvoria z košického letiska novú pravidelnú linku do novej destinácie, poskytne letisko na obdobie dvoch rokov 50-% zľavu na pristávacie poplatky a letiskovú taxu. Ak letecký dopravca otvorí novú pravidelnú linku do destinácie, do ktorej sa už lieta, letisko mu poskytne 25-% zľavu počas dvoch rokov. Túto incentívnu schému zverejnilo Letisko Košice, a. s. TASR o tom dnes informovali členovia predstavenstva spoločnosti Marta Horváthová a Tomáš Jančuš. 
"Pristávacie poplatky a letiskovú taxu pre medzinárodnú prepravu sme od roku 2003 nezvýšili. Celú ťarchu inflácie sme znášali celých osem rokov," uviedli ďalej v správe k cenovej politike medzinárodného košického letiska. 
Letisko za posledných päť rokov výrazne investovalo do infraštruktúry, napr. do obnovy, monitoringu a diaľkového ovládania svetelného zabezpečovacieho zariadenia vzletovej a pristávacej dráhy. Peniaze putovali aj do strojového vybavenia na zimnú a letnú údržbu prevádzkových plôch a technického vybavenia protipožiarnej techniky. Celková výška investície predstavovala 450.000 eur.
"Do letiskovej taxy sme nezahrnuli náklady spojené s rekonštrukciou terminálov pri prechode na zmenu vybavovania cestujúcich v rámci schengenského priestoru," upozornili ďalej členovia predstavenstva.
Handlingové poplatky stanovilo letisko na základe súčasných personálnych nákladov a nákladov, ktoré sú spojené s technickým zabezpečením handlingových služieb.
Investície do technického vybavenia, ktoré je potrebné na výkon handlingových služieb, boli vo výške 1.895.550 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona