Košice bez známeho rozpočtu, otázny názov klubu

NETKY.SK • 14 Jún 2011, 07:55 • 2 min
Košice bez známeho rozpočtu, otázny názov klubu

Košice bez známeho rozpočtu, otázny názov klubu

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti MFK Košice v pondelok odštartovali letnú prípravu na sezónu 2011/2012 kondičným tréningom v rekreačnej oblasti Bankov. V hráčskom kádri k výrazným zmenám nedošlo, no v najbližšom období by malo dôjsť k jeho prestavbe. V realizačnom tíme pribudli tri nové mená. Na poste hlavného trénera vystriedal Štefana Tarkoviča predbežne Ladislav Šimčo, asistentom bude Anton Šoltýs a brankárov povedie Michal Hurtúk. Meno kondičného trénera zostáva nezmenené Rastislav Švický.
      Realizačný tím teda opustil tréner Štefan Tarkovič, ktorý zasadol na lavičku 1. FC Tatran Prešov a so sebou zobral i dvoch doterajších asistentov MFK Richarda Högera a Stanislava Semana, trénera brankárov. "Prvé dva týždne povediem prípravu MFK Košice ja a potom sa uvidí. Keď všetko dobre pôjde a nevyskytnú sa nejaké problémy tak sa môže stať aj to, že zostanem trénerom. Som pripravený prijať tento post, keďže som v Corgoň lige ešte netrénoval. V kádri by malo dôjsť k výrazným zmenám, určite to omladíme z vlastných zdrojov a mám prísľub od prezidenta klubu, že sa na niektoré posty budú hľadať náhrady, takže určite dôjde k výrazným zmenám," povedal Šimčo.
      Po odchode Martina Juhara do pražskej Sparty opustili definitívne košický klub ďalší dvaja hráči. "Dvom hráčom skončili zmluvy, a to Kolbasovi a Cicmanovi. Niektorí hráči majú ešte osobné voľná, konkrétne Djokovič, Matič, Tofiloski a Čonka. Hráči, ktorí boli v jarnej časti preradení do B-mužstva mali osobné pohovory s prezidentom klubu Blažejom Podolákom a dostali ešte týždeň voľno. Počas tohto týždňa sa teda budeme dávať pomaličky dokopy, uviedol pre TASR vedúci A-mužstva MFK Košice a pokračoval: "Pavol Jurčo prišiel na pondelňajší tréning, keďže má zmluvu do augusta, respektíve do septembra. Ján Novák začal s nami, no uvidíme ako to s ním dopadne, pretože v najbližších dňoch by sa mala situácia okolo jeho osoby vyjasniť. Samozrejme my by sme boli veľmi radi ak by zostal v Košiciach, no nezáleží to od nás."
      Futbalisti Košíc sa budú pripravovať prvý týždeň v domácich podmienkach, v pondelok 20. júna by mali odcestovať na sústredenie do Rakúska. Predbežne majú potvrdené tri zápasy s nemeckými Eintrachtom Frankfurt, Dynamom Drážďany, českým klubom Sparta Praha a štvrtý súper je doposiaľ neznámy. Po návrate absolvujú prípravu opäť v domácom prostredí a blok prípravných zápasov ukončia 9. júla v Maďarsku. Generálku pred štartom CL absolvujú na ihrisku DVSC Debrecín.
      Rozpočet klubu na novú sezónu nie je známy, pretože nemá vysporiadané vzťahy s mestom. "Bol by som rád, ak by sme to do konca tohto týždňa ukončili. Nejde o perspektívne financovanie klubu, skôr o ukončenie nejakých vzťahov a o ďalšom fungovaní na nadchádzajúce obdobie. Mesto má predstavu, že sa chce venovať a podporovať mládež, nie dospelých. Záleží teda, ako sa dohodneme s mestom a ako prebehnú kroky so vstupom potenciálnych akcionárov," načrtol predbežný výsledok rokovaní prezident klubu MFK Košice Blažej Podolák a dodal: "Ak by sme sa nedohodli, tak model by bol taký, že mesto by už nebolo akcionárom v klube. Nechcem o tom špekulovať, ale ak bude výsledkom rokovaní, respektíve požiadavkou zmena názvu klubu, tak sa to môže reálne stať."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies