Košičania s finalovými ambíciami, hokej oslávi 90. výročie

NETKY.SK • 13 September 2011, 19:27 • 2 min
Košičania s finalovými ambíciami, hokej oslávi 90. výročie

Košičania s finalovými ambíciami, hokej oslávi 90. výročie

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti úradujúceho majstra HC Košice odštartujú v piatok nový ročník 2011/2012 najvyššej slovenskej hokejovej súťaže zápasom na domácom ľade proti HK Nitra (18.00). Podľa slov prezidenta HC Košice Vladimíra Jacka sú ambície klubu vysoké a radi by zopakovali minuloročnú účasť vo finále play off. Metropola východu v tomto roku oslávi 90 rokov hokeja.
"Ambície mužstva sú samozrejme vysoké, chceme sa pohybovať v popredí tabuľky a v samotnom play off zopakovať minuloročnú účasť vo finále, aj keď vieme, že po získaní troch titulov v rade to nebude jednoduché," uviedol na tlačovej konferencii Jacko.
Vysoké ciele tímu neskrýval ani hlavný tréner Antonín Stavjaňa, ktorý chce predvedenou hrou prilákať predovšetkým košického fanúšika. "Chceme hrať atraktívny hokej, maximálne víťaziť, teda byť úspešní nátlakovým hokejom. Je to samozrejme zložitejšie aj vzhľadom k širokému košickému ľadu, čo nás bude stáť veľa síl. Chceme však navnadiť divákov, tak aby sme mali počas play off veľkú kulisu a boli úspešní, pretože chceme získať titul," uviedol hlavný tréner Antonín Stavjaňa.
Pod vedením českého lodivoda odohrali Košičania jedenásť zápasov, pričom v šiestich triumfovali, v jednom prípade zaznamenali remízu a štyri razy odchádzali so sklonenými hlavami. "Chceli sme odohrať čo najťažšie zápasy a myslím si, že to splnili turnaje v Trenčíne i Košiciach. Konfrontovali sme sa s českými súpermi, ako aj účastníkmi KHL a myslím si, že tieto zápasy hráčov dostatočne preverili a ukázali im aký je európsky hokej," konštatoval Stavjaňa a na margo brankárskej jednotky dodal: "Momentálne má lepšiu športovú formu Alexandr Hylák, takže začne ako jednotka tímu. Sezóna je však dlhá a Tomáš Halász ukázal svoje kvality už v minulosti."
Košičania si v tomto roku pripomenú 90 rokov od odohrania prvého hokejového zápasu, ktorý sa konal v decembri 1921. Sprievodné akcie sa však budú konať od začiatku sezóny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies