Košičan chová v byte na sídlisku žaby, šváby aj veľké pavúky

NETKY.SK • 28 September 2011, 17:42 • 2 min
Košičan chová v byte na sídlisku žaby, šváby aj veľké pavúky

Košičan chová v byte na sídlisku žaby, šváby aj veľké pavúky

slovakia

left justify in out

img

img

Chovať v byte v meste žaby, veľké pavúky či šváby je pre mnoho ľudí nemysliteľná vec, pre Košičana Marcela Bodnára však ide o dlhoročnú vášeň a potešenie. Ako v rozhovore pre TASR prezradil, začínal s rybičkami v akváriu, postupne sa však dostal k hmyzu a plazom.
V malej izbe s balkónom na košickom sídlisku možno v jeho teráriách nájsť aj korytnačku, chrobáky, pakobylky, mloky, piraňu či axelotly. Na otázku, či sa takýto nezvyčajný chov dá zvládnuť aj v stiesnených podmienkach, odpovedá kladne. "Pokiaľ to dovolia rodičia, tak hej. Moji to už berú v pohode," povedal 25-ročný mladík, ktorý pracuje ako kuchár.
Exotické druhy ho zaujali už ako desaťročného chlapca. Nové druhy nakupuje na burzách, alebo ich získa výmenou. Veľkého chlpatého pavúka si napríklad možno zaobstarať za tri eurá, ale aj za 100. "Cena závisí od veľkosti a druhu."
Marcel prezrádza, že sa mu páči výnimočnosť, ktorú mu jeho záľuba prináša. "Nemá to každý." 
Samotný chov exotických druhov nemusí byť podľa neho drahý, napríklad hmyz ako krmivo si "dochová" aj sám. "Do mesiaca je to maximálne 15 eur." Z obchodu kupuje svojim miláčikom napríklad mrazenú potravu. Šváby si vraj pochutia aj na starom pečive, postačia im zvyšky z kuchyne. 
Marcelovi, hoci je dlhoročný a skúsený chovateľ, už jeho "majetok" utiekol niekoľkokrát. "Utieklo mi už skoro všetko, ujdú, keď čistím ich priestor a nedám pozor alebo zle zavriem dvierka," vysvetlil.
Exotické druhy sú pútavé skôr pre oko, Marcel s úsmevom hovorí, že na hladkanie a hranie má svojho psa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies