Kohút kandiduje na prezidenta SZĽH s pokorou, no smelými ambíciami

NETKY.SK • 2 Jún 2016, 12:06 • 2 min
Kohút kandiduje na prezidenta SZĽH s pokorou, no smelými ambíciami

BRATISLAVA - Po necelom roku vo funkcii člena Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) sa rozhodol získať prezidentskú stoličku.

slovakia

left justify in out

Martin Kohút nemá za sebou hokejovú minulosť, no vďaka vyspelým manažérskym schopnostiam chce pozdvihnúť slovenský hokej v štyroch kľúčových oblastiach. Zameral sa predovšetkým na zlepšenie infraštruktúry, rozvoj mládeže, vzdelávanie a organizáciu športových podujatí.

 

Kohútovu kandidatúru podporili kluby z Východného Slovenska na čele s Popradom, Michalovcami a Gelnicou. So SZĽH v minulosti dlhé roky spolupracoval ako šéf IT firmy a v tomto smere by chcel rozvinúť aj možnosti zväzu. Verí, že kombinácia bohatých manažérskych schopností s menšou dávkou tých hokejových prinesie slovenskému hokeju úspech. "Moje rozhodnutie kandidovať vôbec nebolo jednoduché. S veľkou pokorou som prijal nomináciu od mojich priateľov, ľudí, ktorí sa v hokeji pohybujú dlhý čas. Pochádzajú len z Východného Slovenska, kde som sa narodil a kde som vyrástol. Poznajú ma a aj výsledky mojej práce. Nemám skúsenosti ako hráč, ale ako manažér," povedal Kohút k svojej kandidatúre.

 

Za necelý rok práce v zväzových štruktúrach spoznal súčasné fungovanie slovenského hokeja. Hoci sa prioritne venoval oblastiam sponzoringu, ekonomiky a komerčným partnerstvám, vie, čo súčasný slovenský hokej potrebuje. "Spoznal som úžasných ľudí, ktorí v hokeji pracujú. Dnes viem, akú náročnú úlohu bude mať nový prezident SZĽH, viem, aké výzvy ho čakajú a viem, čo chcem. Chcem pomáhať a nie trestať, organizovať, nie riadiť a spájať, nie rozdeľovať. Všetko, čo som si naplánoval, nedokážem urobiť sám, len s ľuďmi okolo seba," dodal Kohút.

 

Jeho kandidatúru podporili okrem spomínaných klubov aj hokejové osobnosti na čele s Arne Krotákom a Ľubomírom Višňovským. "Som presvedčený o tom, že v hokejovom klube, ale aj vo zväze by mal byť schopný finančník a manažér. Mal by to byť človek, ktorý bude s najlepším vedomím a svedomím viesť SZĽH. A Martin tieto predpoklady spĺňa," povedal Kroták. Višňovský sa s Kohútom spoznal len pred rokom, no za tú dobu boli v pravidelnom kontakte.

 

"Stretávame sa každé ráno v škole, kam chodia naše deti. Prehodili sme vždy pár slov aj o hokeji. Chcem podporiť jeho program, páčia sa mi jeho myšlienky. Chceme spojiť jeho špičkové manažérske schopnosti s hokejovými poznatkami. Verím, že to bude veľmi dobre fungovať," dodal Višňovský.

 

Program Martina Kohúta, kandidáta na prezidenta SZĽH:

 

1. INFRAŠTRUKTÚRA

- Pripravíme a spustíme projekt prestavby súčasných veľkých zimných hokejových štadiónov na multifunkčné centrá.

- V spolupráci so ZMOS pripravíme a zrealizujeme program výstavby malých multifunkčných hál určených prioritne pre mládež a hokejové akadémie.

 

2. MLÁDEŽ

- V roku 2017 spustíme projekt hokejových akadémií, ktoré budú zamerané na vzdelávanie a východu mladých hokejových športovcov. Prioritou v oblasti vzdelávania bude kvalitná výuka cudzích jazykov a športových zručností. Akadémie budú určené pre deti vo veku od 10 do 18 rokov.

- Do roku 2019 zvýšime objem finančných prostriedkov poskytnutých na rozvoj mládežníckeho hokeja o 80 %.

 

3. VZDELÁVANIE

- Zabezpečíme systematické, efektívne a merateľné školenia zväzových klubových funkcionárov vo všetkých oblastiach tak, aby sme dosiali vyššiu efektivitu činnosti zväzu a klubov. Sústrediť sa budeme primárne na športovú prípravu, marketing, komunikáciu, financie a legislatívu.

 

4. ŠPORTOVÉ PODUJATIA

- Od sezóny 2017/2018 upravíme formát všetkých súťaží organizovaných SZĽH s cieľom zatraktívniť tieto podujatia pre fanúšikov, partnerov, sponzorov a širokú hokejovú verejnosť.

- Úspešne zorganizujeme Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v kategórii U 18 v roku 2017 a v kategórii A v roku 2019. Tieto podujatia využijeme na propagáciu ľadového hokeja na Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona