Kohlschreiber proti Martinovi nenastúpil pre únavovú zlomeninu pravej nohy

NETKY.SK • 8 August 2016, 17:48 • 2 min
Kohlschreiber proti Martinovi nenastúpil pre únavovú zlomeninu pravej nohy

RIO DE JANEIRO - Slovenský tenista Andrej Martin postúpil bez boja do osemfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro. Jeho súper v 2. kole Nemec Philipp Kohlschreiber pre zranenie nenastúpil na plánovaný pondelňajší zápas.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA bola dôvodom odhlásenia Kohlschreibera únavová zlomenina pravej nohy, pre ktorú mal ešte v pondelok odcestovať domov. "Stáva sa to, bol by to určite ťažký súper," vyjadril sa pre TASR vedúci slovenskej tenisovej výpravy Miloslav Mečíř.

 

Tridsaťdvaročného nemeckého tenistu trápili zdravotné problémy už dlhší čas, vynechal pre ne aj nedeľňajšiu štvorhru. V nej sa mal stretnúť práve s Martinom a jeho partnerom Igorom Zelenayom, ale keďže odstúpil, slovenská dvojica si zmerala sily s Portugalčanmi Gastaom Eliasom a Joaom Sousom. S nimi nakoniec prehrali 4:6 a 2:6.

 

Kohlschreiber bude podľa aktuálnych informácií mimo hry štyri až osem týždňov a nestihne tak s najväčšou pravdepodobnosťou ani grandslamový turnaj US Open. "Je to trpká diagnóza. Naozaj som sa cítil vo forme a chcel som sa dostať čo najbližšie k medailovým umiestneniam," povedal pre agentúru DPA.

 

Zhodou okolností aj Martina trápi zranenie nohy, ten ale vyhlásil, že bude bojovať, aj keby ju mal mať zlomenú. "Niečo má na prste, ale nie je to nič vážne. Občas mal bolesti, ale neobmedzuje to jeho pohyb," informoval Mečíř o zdravotnom stave Martina.

 

Slovenský tenista sa v osemfinále dvojhry stretne s víťazom súboja medzi štvrtým nasadeným Japoncom Keiom Nišikorim a Austrálčanom Johnom Millmanom. "Andrej nemal nejaký veľmi ťažký zápas, nebol po štvorhre veľmi unavený. Dá si tréning a budeme čakať na súpera. Pôjdeme sa pozrieť na ich zápas, naštudovať si ich. Čím ďalej budú podľa mňa súperi ťažší. Obaja hráči majú skúsenosti. Nišikori už má za sebou veľké zápasy na veľkých turnajoch, určite má navrch. Millman je zase hráč, ktorý nás môže čakať v Austrálii na Davis Cupe, z tohto pohľadu to bude pre mňa zaujímavé," povedal Mečíř.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona