Kofola mieri do bylinkového biznisu

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 15:40 • 2 min
Kofola mieri do bylinkového biznisu

BRATISLAVA - Spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko kupuje stopercentný podiel v českej firme LEROS, a to vrátane výrobných kapacít a všetkých zamestnancov. Do čela firmy nastúpi manažér Martin Mateáš, ktorý pre Kofolu jedenásť rokov pracoval a teraz sa do nej po štvorročnej prestávke vracia. Obe firmy sa dohodli, že cenu transakcie nebudú zverejňovať.

slovakia

left justify in out

"Vybrali sme si Kofolu, pretože sme česká firma a chceli sme v tejto tradícii pokračovať. Trh sa mení a my potrebujeme silného partnera, ktorý dokáže túto značku rozšíriť aj na ďalšie trhy," uviedol k transakcii doterajší majoritný vlastník firmy LEROS Antonín Kachlík. "Kofola a bylinky k sebe neodmysliteľne patria. Naším cieľom je túto tradičnú českú spoločnosť ďalej v tomto duchu rozvíjať a zlepšovať jej postavenie na trhu," uviedol k akvizícii Martin Mateáš z Kofoly.

Skupina Kofola je výrobcom nealkoholických nápojov so siedmimi výrobnými závodmi na piatich európskych trhoch. Celkovo skupina Kofola zamestnáva viac ako 2 100 ľudí (bez ruského podniku). Do produktového portfólia spoločnosti Kofola patrí tradičný kolový nápoj s originálnou receptúrou Kofola, pramenitá voda Rajec, rad sirupov Jupí, hroznový nápoj Vinea, detské nápoje Jupík, energetické nápoje Semtex a ďalšie československé značky Chito, Top Topic a Citro Cola. V licencii vyrába a distribuuje nápoje Royal Crown Cola a Orangina.

Spoločnosť LEROS bola založená v roku 1994 a svojím výrobným programom nadviazala na 40-ročnú tradíciu štátneho podniku Liečivé rastliny - Zbraslav, ktorého počiatky sa datujú do roku 1954. Firma vyrába bylinné čaje z liečivých rastlín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies