Kofola chce značku Radenska, spája sa s P&P

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 08:54 • 2 min
Kofola chce značku Radenska, spája sa s P&P

BRATISLAVA - Spoločnosť Kofola má stále záujem o kúpu slovinského výrobcu minerálnej vody Radenska od Pivovaru Laško. Kofola doposiaľ o tieto aktíva bojovala s dvomi konkurentmi, spoločnosťou Coca-Cola a fondom P&P.

slovakia

left justify in out

Kofola sa však s fondom P&P dohodla na tom, že spoja sily. Informoval o tom portál ihned.cz. Kofola vytvára spoločný podnik s P&P. Kofole pripadne 60 %, zvyšok bude patriť fondu P&P. Tento subjekt by mal vzniknúť v najbližších dňoch.

 

Kofola v prvom kole tendra ponúkla podľa ihned.cz za značku Radenska v prepočte pol miliardy českých korún (CZK). Český výrobca nápojov by mal teraz spoločne s P&P svoju ponuku zvýšiť. "Pôjde o vyššiu ponuku, nemôžeme však zatiaľ uverejniť, že o koľko," uviedla hovorkyňa spoločnosti Kofola Jaroslava Musilová. Vedenie pivovaru chce o novom majiteľovi značky Radenska rozhodnúť do konca leta. 

 

Skupina Kofola pôsobí v oblasti výroby nealkoholických nápojov. V Slovenskej republike rozvíja svoje aktivity od roku 1998 a v roku 2002 otvorila výrobný závod v Rajeckej Lesnej. Celkovo spoločnosť na Slovensku zamestnáva viac ako 400 zamestnancov. Skupina Kofola má sedem výrobných závodov na štyroch trhoch strednej a východnej Európy. Celkovo zamestnáva 2 tis. ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies