Koeman sa oficiálne stal trénerom Evertonu

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 11:49 • 2 min
Koeman sa oficiálne stal trénerom Evertonu

LIVERPOOL - Anglický futbalový klub FC Everton oficiálne povedie holandský kormidelník Ronald Koeman, ktorý podpísal s účastníkom Premier League trojročný kontrakt. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Koeman predčasne ukončil zmluvu s konkurenčným FC Southampton, kde mu zostával ešte rok z pôvodného kontraktu. Podľa informácií britského portálu Sky Sports by mal klub zinkasovať za jeho odchod päť miliónov libier. "Som nadšený z možnosti trénovať Everton. Verím v klub, tím a fanúšikov, že spoločne dokážeme v budúcnosti dosiahnuť veľké veci," povedal Koeman pri podpise kontraktu.

 

Päťdesiattriročný tréner nahrádza u "The Toffees" Roberta Martineza, ktorého vyhodili z klubu po nepresvedčivých výsledkoch. Okrem trojročnej zmluvy dostane Koeman aj vysoký finančný obnos na prestupy od väčšinového vlastníka klubu Farhada Moshiriho. Holanďan odtrénoval v Southamptone tri sezóny, v sezóne 2015/2016 vybojoval šiestym miestom miestenku v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona