Koeman dodal mužstvu iskru, Holanďania vyškolili majstrov Európy

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 10:37 • 2 min
Koeman dodal mužstvu iskru, Holanďania vyškolili majstrov Európy

Ženeva - Futbalisti Holandska triumfovali v pondelňajšom prípravnom medzištátnom dueli na neutrálnej pôde v Ženeve nad Portugalskom hladko 3:0. "Oranjes" rozhodli už v prvom polčase po góloch Memphisa Depaya, Ryana Babela a kapitána Virgila Van Dijka. V druhom polčase videl červenú kartu po dvoch napomínaniach Portugalčan Joao Cancelo.

slovakia

left justify in out

Tréner úradujúcich majstrov Európy Fernando Santos napriek hladkej prehre svojmu tímu verí. "Verím týmto hráčom, nemám dôvod robiť prievan v kabíne. Bola to dobrá príprava pred majstrovstvami sveta, ktorá odhalila naše slabiny. Vieme, na čom musíme popracovať. Ani pred dvoma rokmi po domácej prehre s Bulharskom som nestratil dôveru k hráčom a tí napokon vyhrali majstrovstvá Európy," uviedol Santos, ktorého zverenci sa na šampionáte v Rusku stretnú v základnej skupine so Španielskom, Marokom a Iránom.

 

Príchod holandského kormidelníka Ronalda Koemana dal mužstvu iskru. V piatok síce Holanďania prehrali doma s Anglickom 0:1, proti Portugalsku však podali kompaktnejší výkon a najmä boli efektívni.

 

"Boli sme silnejší na lopte a prvý gól nás naštartoval k veľmi dobrému výkonu. Hráči si po ňom začali viac veriť. Víťazstvo nad takým silným súperom nás veľmi teší," uviedol Koeman, ktorý do októbra pôsobil na lavičke Evertonu a s anglickým tímom uspel proti Ružomberku v predkole Európskej ligy UEFA.

 

Holanďania budú najbližšími súpermi slovenských futbalistov, ich vzájomný prípravný zápas je na programe 31. mája o 20.45 h v Trnave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies