Koeman a Carragher: Arsenal s ManCity sú von z hry

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 13:34 • 2 min
Koeman a Carragher: Arsenal s ManCity sú von z hry

LONDÝN - Pondelkové víťazstvo Leicestru City nad Newcastlom United (1:0) v rámci 30. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže definitívne pochovalo nádeje Arsenalu Londýn a Manchestru City na zisk majstrovského titulu v tejto sezóne.

slovakia

left justify in out

S týmto tvrdením vyrukovali tréner konkurenčného FC Southampton Ronald Koeman a niekdajší stopér FC Liverpool Jamie Carragher. Leicester má osem kôl pred koncom Premier League na jej čele päťbodový náskok pred druhým Tottenhamom Hotspur, o jedenásť bodov zaostáva Arsenal Londýn so zápasom k dobru. Štvrtý Manchester City musí dobiehať dvanásťbodové manko na "líšky", tiež má jeden zápas k dobru. "Bude to boj už len medzi Tottenhamom a Leicestrom," citoval Koemana portál Sky Sports.

 

"Takúto zmenu podľa mňa priniesol pondelkový výsledok. Pre Leicester je to nová situácia. Jedenásť bodov pred Arsenalom, dvanásť pred Manchestrom City, tí už sú von z boja o titul," doplnil holandský odborník.


Ikona zadných radov Liverpoolu Carragher doplnil, že Arsenal aj "The Citizens" nie sú v takej forme, aby mohli naháňať prvé dva tímy poradia. "Nie je to len o bodoch, ale aj o tom, aké výkony podávajú. Nehrajú dobre, Tottenham a Leicester áno. Keď sa pozriete na posledné vystúpenia Arsenalu a Manchestru City, nepôsobili ako mužstvá, ktoré idú získať titul. Rozdiel aj manko sú príliš výrazné, priveľká porcia pre tých dvoch," vyhlásil dlhoročný anglický reprezentant.


Podľa Koemana budú zverenci Claudia Ranieriho z Leicestru stále pod väčším tlakom, aj keď dvaja z ich konkurentov odpadli. "Pred pondelkovým zápasom to stále bola bitka štyroch či piatich. Teraz je to len o dvoch tímoch. Toto sa istotne premietne do hláv futbalistov Leicestru. Čím ste bližšie, tým pociťujete väčší tlak. Ich tréner doteraz hovoril o snahe preniknúť do Európskej ligy. Po včerajšku majú prakticky istú účasť v Lige majstrov. Teraz pôjde o to, či to bude druhé miesto alebo prvé, ktoré znamená titul. To je rozdiel oproti situácii pred zápasom s Newcastlom," uzavrel Ronald Koeman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona