Kodaň je pobúrená ruskými slovami o útoku jadrovými raketami

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 18:28 • 2 min
Kodaň je pobúrená ruskými slovami o útoku jadrovými raketami

KODAŇ - Ruský veľvyslanec v Dánsku Michail Vanin sa v sobotu stal terčom kritiky tamojšej vlády za vyjadrenia, ktoré priniesol denník Jyllands-Posten.

slovakia

left justify in out

Ten citoval jeho slová o možnom útoku jadrovými raketami proti dánskym lodiam, ak sa Dáni stanú súčasťou raketového štítu NATO. Jeho vyjadrenia tvrdo odsúdil minister zahraničných vecí Martin Lidegaard. Podľa jeho slov ide o "neprijateľné tvrdenia, z ktorých vyplýva, že každý, kto sa k štítu pripojí, bude v budúcnosti terčom ruských balistických rakiet". Ako povedal, "Rusko veľmi dobre vie, že raketový štít je obranným systémom".


Dánsko minulý rok súhlasilo s pripojením sa k štítu NATO v podobe dodania minimálne jedného plavidla s radarovými kapacitami. Rusko celý projekt dlhé roky odsudzuje a považuje sa za jeho terč. Podľa Vanina Kodaň "plne nechápe, aké bude mať pripojenie sa k americkej raketovej obrane dôsledky" pre dánsko-ruské vzťahy. Veľvyslanec taktiež uviedol, že Dánsko sa "stane súčasťou hrozby pre Rusko".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies