Škoda Auto sa stala firmou roka 2010 v Česku

NETKY.SK • 29 November 2010, 08:55 • 2 min
Škoda Auto sa stala firmou roka 2010 v Česku

Škoda Auto sa stala firmou roka 2010 v Česku

slovakia

left justify in out

Česká automobilka Škoda Auto sa tento rok stala najlepšou firmou v krajine, keď z prvej priečky v rebríčku Českých 100 firiem zosadila vlaňajšieho víťaza, energetický koncern ČEZ. Ten skončil na druhom mieste a tretí je Agrofert Holding. Informuje o tom na svojej internetovej stránke český portál aktualne.cz.
      Aj na ďalších miestach v prvej desiatke sú známe firmy: poisťovňa KOOPERATIVA, RWE Transgas, Best, Allianz poisťovňa, Vítkovice Holding, Škoda Transportation a Severočeské doly.
      Škoda Auto sa na prvom mieste umiestnila už desiatykrát, päťkrát skončila na druhom mieste.
      Rebríček sa zostavuje aj pre najlepšie firmy v jednotlivých odvetviach. V cestovnom ruchu a hotelierstve zvíťazila aj tento rok CK Exim Tours, v informačných a komunikačných technológiách opäť Dell Computer, v dopravných stavbách a stavebníctva Hochtief, vo výrobnom družstevníctve Autodružstvo Praha, v poľnohospodárstve a potravinárstve Agrodružstvo Lhota pod Libčany.
      Do súťaže môžu byť zaradené len tie firmy, ktoré platia v Česku dane, majú najmenej 20 zamestnancov a vykazujú ročné tržby vyššie ako 30 miliónov korún (1,21 milióna eur).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies