Kocúrkovo: Vydával sa za pracovníka SIS a oklamal ľudí o tisíce eur, polícia prípad zmietla zo stola!

NETKY.SK • 8 Október 2013, 12:06 • 2 min
Kocúrkovo: Vydával sa za pracovníka SIS a oklamal ľudí o tisíce eur, polícia prípad zmietla zo stola!

BRATISLAVA – Prípad, pri ktorom ostáva rozum stáť! Muž, ktorý sa vydával za pracovníka Slovenskej Informačnej služby (SIS) podpísal zmluvy na predaj SIS-kárskych áut, a tak oklamal niekoľko ľudí o tisíce eur. Polícia tento prípad neklasifikovala ako trestný čin.

slovakia

left justify in out

Jeden z oklamaných je aj dvadsaťpäťročný Lukáš Palkovič spolu s jeho priateľkou Michaelou Mlynarčíkovou z Bratislavy. Dvojica uzavrela s Lukášom B. dve zmluvy spolu v hodnote 19-tisíc eur na dve vozidlá značky Audi Q7, ktoré údajne SIS-ka vyraďovala. Lukáš spolu so svojou priateľkou peniaze vyplatili a čakali 40 dní, ale autá im nikto nedodal.

S prípadom sa obrátili na právnikov a dokonca aj na rodičov Lukáša B., ktorí údajne prisľúbili pomoc. „Lukáš B. vedome klamal od začiatku, a taktiež neskôr priznal u právnika dlh 21100 eur. Potom sme s ním boli aj u jeho rodičov, ktorí nám prisľúbili, že sumu budú splácať, ale odvtedy sa nikto neozval,“ povedal poškodený Lukáš pre netky.sk.

Keď videl, že situácia uviazla na mŕtvom bode podal trestné oznámenie. Vyšetrovateľ však celý prípad zmietol zo stola. „Keď už mi nik nevráti peniaze, tak som naivne dúfal, že aspoň pôjde sedieť, ale opäť ma sklamal náš systém s odôvodnením, že sa nejedná o trestný čin, nakoľko priznal dlh a dohodol sa na splátkach, ktoré samozrejme nezaplatil,“ dodal sklamaný Lukáš.

„Vyšetrovateľ policajného zboru v zmysle ustanovení trestného poriadku vami uvedenú vec uznesením odmietol,“ povedala k prípadu hovorkyňa KR PZ Bratislava Katarína Považanová. Lukášovi na SIS-ke povedali, že takto oklamal ešte asi ďalších 10 ľudí. Otázkou teda zostáva, prečo SIS vie o tomto prípade a nikto nekoná? „Nerozumiem prečo sa ja teraz musím topiť v dlhoch a on si veselo pobehuje na slobode. Minul všetky peniaze a ešte ho v tom aj štát podporuje...kde je spravodlivosť?,“ povedal pre netky.sk Lukáš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies