Kocúr Suika zmizol pri cunami, po troch rokoch sa vrátil domov

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 18:23 • 2 min
Kocúr Suika zmizol pri cunami, po troch rokoch sa vrátil domov

JAPONSKO - Kocúr menom Suika, ktorý sa stratil japonským majiteľom 11. marca 2011 počas toho, ako región Tohoku na severovýchode Japonska zasiahlo cunami, sa po troch rokoch vrátil domov.

slovakia

left justify in out

Strateného domáceho miláčika hľadali nešťastní manželia Kazuko a Takeo Yamagishi z mesta Ofunato ešte približne tri mesiace po katastrofe, napokon sa však zmierili s tým, že zrejme zahynul.

 

V apríli tohto roka ho však istý pár objavil schúleného v lese v meste Rikuzentakata. Správal sa priateľsky, vzali ho preto do miestneho veterinárneho strediska. Prešlo niekoľko dní, kocúra ale nikto nehľadal. Zamestnanci strediska sa preto rozhodli zvieratko odfotiť a jeho fotografiu zverejniť v novinách. Pri fotení si jeden zo zamestnancov všimol, že kocúr má na krku obojok s kontaktnými informáciami. Zavolali teda majiteľom, ktorí si ho v centre vyzdvihli. „Kde si bol?” spýtala sa ho šťastná Kazuko Yamagishi, keď si poňho prišla. „Je to ako sen,“ popísala. 

 

Zatiaľ nie je známe, ako sa kocúrovi podarilo prežiť odlúčenie a ani to, ako sa ocitol v meste vzdialenom 15 kilometrov od domova. Na obojok mu za ten čas pribudol zvonček, čo naznačuje, že sa oňho pravdepodobne počas rokov, keď bol nezvestný, niekto staral. 

 

Informácie pochádzajú z webstránok www.bbc.com a www.ajw.asahi.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona