Kociana v utorok oficiálne predstavia ako kouča Podbeskidzia

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:57 • 2 min
Kociana v utorok oficiálne predstavia ako kouča Podbeskidzia

BIELSKO-BIALA - Niekdajšieho trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kociana už v utorok o 14.00 h oficiálne predstavia ako nového kouča poľského druholigového klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala, dostal zmluvu do konca sezóny 2017/2018. Jeho asistentmi sa stali ďalší Slovák Vladimír Goffa a Dariusz Fornalak, trénerom brankárov je podľa internetovej stránky klubu bývalý slovenský gólman Richard Zajac. Krátko po oficiálnej prezentácii odpovedal Kocian na otázky prítomných novinárov.

slovakia

left justify in out

Začiatkom októbra pritom meno rodáka zo Zlatých Moraviec Kociana skloňovali v súvislosti s poľským prvoligovým tímom Slask Vroclav, s takouto úvahou vyrukoval Przeglad Sportowy. Podbeskidzie sa čerstvo rozlúčilo s koučom Dariusom Džwigalom, informovalo o tom na svojej internetovej stránke.

 

"V pondelok sme sa s vedením klubu dohodli a spečatili to podpisom zmluvy. Môj kontrakt platí do konca sezóny 2017/2018. V utorok som už viedol prvý tréning s mužstvom," uviedol pre agentúru SITA 58-ročný rodák zo Zlatých Moraviec Ján Kocian (nar. 13. marca 1958). 


Bielsko-Biala figuruje po 12. kole na 10. priečke v 18-člennej tabuľke druhej najvyššej súťaže s 15 bodmi za bilanciu 4-3-5 pri skóre 13:12. Najbližšie bude hrať v sobotu o 17.45 h na trávniku GKS Tychy. Z ostatných štyroch ligových duelov vyťažilo len dva body.

"Prakticky odvtedy, čo Podbeskidzie v minulej sezóne zostúpilo z najvyššej súťaže, ambíciou tunajších funkcionárov je prinavrátiť klub späť do Ekstraklasy. Môjmu predchodcovi sa príliš nedarilo napĺňať tento cieľ, preto došlo k zmene na trénerskom poste. S mojím príchodom sa ambície klube nemenia, chceme sa s Podbeskidzím opäť prebojovať medzi poľskú elitu," dodal pre agentúru SITA Kocian, ktorý v minulosti už v Poľsku pôsobil, keď viedol Ruch Chorzów a Pogoň Štetín.

 

V Podbeskidzí trénersky povedie kvarteto krajanov - Martina Barana, Jozefa Piačeka, Jozefa Dolného a Róberta Demjana. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies