Koaličný partner Syrizy vládu neopustí; dohodu z Bruselu však nepodporí

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 13:19 • 2 min
Koaličný partner Syrizy vládu neopustí; dohodu z Bruselu však nepodporí

ATÉNY - Predseda strany Nezávislí Gréci (ANEL), ktorá so Syrizou premiéra Tsiprasa tvorí grécku vládnu koalíciu, dnes uviedol, že jeho strana vládu neopustí, avšak bude hlasovať len za tie opatrenia na ozdravenie gréckej ekonomiky, ktoré boli dohodnuté ešte pred víkendovým summitom v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Predseda pravicovo-populistických Nezávislých Grékov Panos Kammenos povedal, že jeho strana zostane súčasťou koalície s Tsiprasovou Syrizou, ale bude hlasovať len za tie úsporné opatrenia, na ktorých sa dohodli lídri všetkých veľkých politických strán. 


"Zaväzujeme sa hlasovať len za to, o čom sme rozhodli na stretnutí predsedov politických strán, nie za nanútené opatrenia," povedal pred novinármi Kammenos. 


Na základe dohody z Bruselu musia teraz Atény do stredy 15. júla do polnoci prijať šesť sérií opatrení vrátane zníženia štátnych výdavkov a reformy dôchodkového systému. 


Keď tieto kroky schváli grécky parlament, môžu sa začať rokovania s medzinárodnými veriteľmi o treťom programe finančnej pomoci pre Grécko. Predpokladá sa, že vďaka podpore proeurópskych opozičných strán parlament dohodu schváli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies