V koalícii nie je kríza, Fico: Budeme sa intenzívnejšie stretávať a komunikovať

NETKY.SK • 8 Február 2017, 16:32 • 2 min
V koalícii nie je kríza, Fico: Budeme sa intenzívnejšie stretávať a komunikovať

BRATISLAVA - Lídri koaličných strán Smeru-SD, SNS a Mostu-Híd Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár sa budú intenzívnejšie stretávať a komunikovať. Po dnešnom rokovaní Koaličnej rady to oznámil premiér Fico.

slovakia

left justify in out

"Pomaly sa blíži rok, čo táto koalícia pracuje a podľa môjho názoru úspešne plní záväzky z Programového vyhlásenia vlády (PVV). Koalícia zvládla úspešne predsedníctvo, robí všetko pre to, aby sa krajine v rámci možnosti darilo. Slovensko je na dobrej ceste," povedal.

 

Predsedovia si dnes podľa jeho slov urobili sumár doterajšieho pôsobenia. "Navzájom sme vyjadrili rešpekt k existencii tejto koalície a k záväzkom vyplývajúcim z PVV. Hlásime sa k tomu, čo sme podpísali v roku 2016. Slovensko nemá inú alternatívu, potrebuje politickú stabilitu a štandardné politické prístupy. A toto garantuje spolupráca Smeru-SD, SNS a Mostu-Híd," deklaroval Fico s tým, že rešpekt, vzájomná úcta a záväzok plniť vládny program sú tri hlavné záväzky.

 

Fico tiež informoval, že strany sa dohodli na sofistikovanejších formách spolupráce. "Budeme podstatne viac informovaní o dianiach v rezortoch, ktoré nepatria pod kuratelu koaličných strán. Došlo napr. k dohode, že už v utorok (14.2.) bude tematický orientovaná Koaličná rada, kde sa chceme zaoberať problematikou energetiky," avizoval.

 

Danko potvrdil, že koalícia bude komunikovať intenzívnejšie, aj na odbornej báze. "Poučili sme sa, musíme sa viac stretávať. Dnešné rokovanie Koaličnej rady nás posunulo ďalej, veľa vecí sme si vyjasnili. Je tu vôľa ísť ďalej," uistil. Podľa Danka len ten, kto nerobí a nepracuje, nerobí chyby. "Aj my sme ľudia z kostí a ja ako človek sa niektoré veci učím," podotkol.

 

Opozícia podľa jeho slov nie je. "Máme len hysterikov a krikľúňov. Jediný boj za ľudí je mať štandardnú stranu a prinášať riešenia," povedal Danko.

 

Bugár vyhlásil, že aj výsledok dnešného rokovania potvrdzuje, že vo vláde kríza nie je. "To, že sem-tam vzniknú nejaké problémy, ale dôležité je, aby to, čo máme napísané, bolo aj naplnené. Mali sme veľmi otvorenú debatu, ako môžme naďalej spolupracovať tak, aby tieto disproporcie nevznikali. Budú preto odborné koaličné rady, kde sa budeme venovať odborným témam, aby sme mali podrobné informácie. Koaličná rada teda stanovila, ako budeme ďalej fungovať," uzavrel.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona