Koaličná rada rokuje o opatreniach na zlepšenie životnej úrovne

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 16:46 • 2 min
Koaličná rada rokuje o opatreniach na zlepšenie životnej úrovne

BRATISLAVA - Koaličná rada rokuje v Národnej rady SR. Jednou z tém je pripravovaný sociálny balík. Okrem lídrov strán Smer-SD, SNS a Most-Híd Roberta Fica, Andreja Danka a Bélu Bugára sú na rokovaní prítomní aj minister financií Peter Kažimír a premiér Peter Pellegrini.

slovakia

left justify in out

Témou by mala byť aj nominácia Denisy Sakovej na post ministerky vnútra. Jej nomináciu dnes schválilo predsedníctvo strany Smer-SD. Na sociálnej sieti to napísal predseda strany Robert Fico. Prezident Andrej Kiska o 15:00 prijal v Prezidentskom paláci nominantku na post ministra vnútra, terajšiu štátnu tajomníčku rezortu Denisu Sakovú.

Smer-SD navrhuje v rámci sociálneho balíka zvýšenie minimálnej mzdy na úroveň 520 eur, návrh na úpravu miezd vo verejnej správe, mohli by otvoriť aj tému platov učiteľov a zdravotných sestier. Na všetky opatrenia zo sociálneho balíka by nemalo ísť viac ako 600 miliónov eur, aby zostal vyrovnaný rozpočet do roku 2020. Svoje návrhy by mali predložiť aj strany SNS a Most-Híd. SNS chce zaviesť opatrenia v cestovnom ruchu. Strana Bélu Bugára hovorí o bezúročných pôžičkách pre mladých. Opatrenia by podľa Fica mali viesť k zlepšeniu životnej úrovne občanov Slovenskej republiky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona