Koaličná CSU požaduje povinné kurzy nemčiny pre migrantov

NETKY.SK • 28 December 2015, 13:10 • 2 min
Koaličná CSU požaduje povinné kurzy nemčiny pre migrantov

BERLÍN - Nemecká koaličná strana Kresťanskosociálna únia (CSU) požaduje, aby migranti a utečenci, ktorí chcú zostať v Nemecku, museli povinne absolvovať kurzy nemčiny a zaviazať sa k dodržiavaniu demokratických hodnôt. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Bavorská CSU je kľúčovým koaličným partnerom kresťanských demokratov kancelárky Angely Merkelovej. "Musíme požadovať pripravenosť na integráciu," uvádza sa v dokumente, o ktorom budú začiatkom januára rokovať účastníci regionálnej konferencie CSU.

 

Povinné kurzy by mali absolvovať migranti už v období, keď sa posudzujú ich žiadosti o udelenie azylu v Nemecku. Podľa návrhu CSU je potrebné, aby sa migranti ihneď na začiatku svojho pobytu individuálne zaviazali, že budú rešpektovať nemecké hodnoty, právny poriadok a spoločné pravidlá pokojného spolužitia.

 

Podobné opatrenia zamerané na začlenenie azylantov do nemeckej spoločnosti nedávno podporila aj Merkelovej Kresťanskodemokratická únia (CDU). Nemecké médiá v nedeľu informovali, že nemecké úrady doposiaľ zriadili už viac ako 8200 špeciálnych jazykových tried pre deti migrantov, ktoré sú v školskom veku. Jednotlivé spolkové krajiny do októbra tohto roku na tento účel celkovo vyčlenili minimálne 2,3 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies