Koalícia zamietla Ficove žiadosti! Nebude rokovať o zdravotníctve ani o financiách

NETKY.SK • 29 September 2021, 10:23 • 2 min
Koalícia zamietla Ficove žiadosti! Nebude rokovať o zdravotníctve ani o financiách

BRATISLAVA - Program stredajšieho rokovania vlády neschválil schôdzu, ktorú iniciovali nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu a poslanci strany Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Poslanci teda nebudú rokovať na mimoriadnej schôdzi Národnej rady o stave slovenského zdravotníctva ani o verejných fifnanciách. 

 

Súvisiaci článok: Smer-SD plánuje iniciovať až štyri mimoriadne schôdze!

 

Taraba odôvodnil opodstatnenosť mimoriadnej schôdze o stave zdravotníctva jeho hroziacim kolapsom a neschopnosťou ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského pri návrhoch riešení, ako kolapsu predísť.

 

img

 

Poukázal na nárast výpovedí zdravotníkov, čo podľa neho už dnes paralyzuje viaceré nemocnice a v kombinácii s prečerpanými nadčasmi u zostávajúcej časti zdravotníckych pracovníkov to vytvára nezákonné a neľudské pracovné prostredie, čo tiež ohrozuje pacientov. V návrhu na zvolanie mimoriadnej schôdze kritizoval aj očkovacie kampane zamerané na deti. Návrh na iniciovanie mimoriadnej schôdze podporili aj poslanci Smeru-SD.

 

img

 

Prečítajte si: Eduard Heger: Robert Fico je líder zloby a rozvratu

 

Fico žiadal mimoriadnu schôdzu ohľadom verejných financií, lebo sú  podľa neho v „totálnom rozklade“ a podľa medzinárodných inštitúcií sú na tom najhoršie v rámci EÚ. Preto spolu s Ladislavom Kamenickým a Dušanom Muňkom predložili návrh uznesenia, ktorým žiadali vládu o predloženie Plánu vlády Slovenskej republiky na stabilizáciu stavu verejných financií od roku 2022.

 

"Nerobíme nič prekvapujúce," povedal Robert Fico na úvod tlačovej besedy, kde oznamoval mimoriadne schôdze. Vládna koalícia podľa neho nemá záujem o tieto témy. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies