Koalícia rieši prvý spor o námestníka

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 11:56 • 2 min
Koalícia rieši prvý spor o námestníka

Koalícia rieši prvý spor o námestníka

slovakia

left justify in out

img

Nová česká vládna stredopravá koalícia údajne rieši prvý vážny spor. Ten sa netýka programu, ale postu námestníka ministra vnútra. Šéf rezortu Radek John a predseda strany Veci verejné si totiž, podľa zistenia denníka Mladá fronta dnes, neželá, aby jeden z dvoch postov vyhradených pre ODS obsadil exminister obrany Martin Barták.
      Veci verejné Bartákovi vyčítajú kontakty na lobistov a nepriehľadné rozhodovanie o armádnych zákazkách. Radek John spor oficiálne nekomentuje, ale údajne nalieha na šéfa ODS a premiéra Petra Nečasa, aby na menovaní Bartáka netrval.
      Novú vládu má Česko od utorka a noví ministri si už stihli priviesť svojich ľudí a vymenovať nových námestníkov. V prípade Bartáka však John vyčkáva a jeho menovanie odložil o desať dní. Formálnym dôvodom je čakanie na návrat námestníčky Lenky Ptáčkovej z dovolenky.
      „Premiér Nečas o Bartáka eminentne stojí,“ citovala MFD nemenovaného spolupracovníka Radka Johna.
      S reformami bude novej českej vláde radiť aj slovenský exminister zdravotníctva Rudolf Zajac, ktorý radil už v kampani strane TOP 09. Zajac sa však prekvapivo neobjaví na ministerstve zdravotníctva, ale má byť poradcom ministra financií Miroslava Kalouska z TOP 09. České médiá v tejto súvislosti zaznamenali aj pozoruhodnú náhodu, že poradca Zajac sa bude na ministerstve stretávať s prvým námestníkom Zdeňkom Zajíčkom z ODS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies