Koalícia proti IS omylom zasiahla svojich spojencov: Hlásia 20 mŕtvych

NETKY.SK • 10 August 2015, 06:50 • 2 min
Koalícia proti IS omylom zasiahla svojich spojencov: Hlásia 20 mŕtvych

SANÁ - Vojenská koalícia pod vedením Saudskej Arábie v sobotu nešťastnou náhodou zasiahla pri náletoch v Jemene spojeneckých bojovníkov, pričom najmenej 20 z nich pripravila o život. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na jemenské bezpečnostné zdroje a provládne jednotky.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v čase, keď boli bojovníci na ceste do obliehaného mesta Zindžibár na juhu krajiny.

Koalícia podporovaná Spojenými štátmi začala v marci vzdušné útoky proti šiitským húsíom a ich spojencom, ktorí majú pod kontrolou hlavné mesto Saná a väčšinu severnej časti Jemenu.

Húsíovia a vojaci lojálni bývalému jemenskému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi bojujú proti separatistom z juhu, kmeňovým militantom, sunnitským militantom a lojalistom exilového prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího.

Jemenské bezpečnostné úrady uviedli, že vojenskí poradcovia zo Saudskej Arábie, Spojených arabských emirátov, Egyptu a Jordánska cvičia stovky bojovníkov na základni neďaleko mesta Aden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies