Koalícia nesúhlasí s návrhom opozície na odvolanie Kaliňáka

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:10 • 2 min
Koalícia nesúhlasí s návrhom opozície na odvolanie Kaliňáka

BRATISLAVA – Koaličná rada nesúhlasí s návrhom na odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Novinárov o tom informoval po rokovaní Koaličnej rady predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

"Je veľa otáznikov. Kauza Ladislava Bašternáka sa ďalej vyšetruje,“ povedal. Opozícia sa tento mesiac po druhýkrát pokúsi odvolať ministra vnútra. Na jej podnet zvolal predseda NR SR Andrej Danko schôdzu parlamentu na štvrtok na 13:00.

 

Podľa Bugára predseda Siete Procházka ubezpečil dnes partnerov, že na sneme strany situáciu v Sieti vyriešia. „Pre nás je najdôležitejšie, aby koalícia mala podporu všetkých poslancov Siete,“ povedal Bugár s tým, že zatiaľ neriešili, či budú poslanci Siete, ktorý v strane založili platformu, chodiť na rokovanie Koaličnej rady.
Bugár tiež informoval, že do konca júla má koalícia predložiť návrhy na zvýšenie kontroly niektorých bezpečnostných orgánov. Zväčšiť sa majú právomoci parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť. Na generálnej prokuratúre má vzniknúť útvar, ktorý bude skúmať rozhodnutia inšpekcie policajného zboru. Hovorili tiež o novom spôsobe menovania policajného prezidenta. „Pri vybraných trestných činoch súvisiacich s výkonom verejnej moci musí výsledok skúmať generálny prokurátor,“ povedal o ďalšom návrhu predseda Mostu-Híd.

 

Koaliční partneri tiež diskutovali o viacerých návrhoch ministerstva spravodlivosti. Prvým bol zákon o osobnom bankrote. Od 1. júla bude v pripomienkovom konaní. Novela Exekučného poriadku má stanoviť, že ak je exekúcia tri roky neúspešná, zastaví sa. Exekútori majú byť prideľovaní náhodne. Zjednoduší sa tiež proces exekúcií. Vytvorí sa špecializované exekučné pracovisko.

 

Problém koncesionárskych problémov sa podľa Bugára dnes na Koaličnej rade neriešil. Minister kultúry navrhuje ich zvýšenie, SNS sa postavila proti.

 

Predseda Smeru-SD Robert Fico odmietol novinárom na otázky v súvislosti s Koaličnou radou odpovedať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies