Koalícia by podľa Danka mohla skrátiť dôchodkový vek ženám

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 11:35 • 2 min
Koalícia by podľa Danka mohla skrátiť dôchodkový vek ženám

BRAATISLAVA - Vládna koalícia by mohla v tomto volebnom období skrátiť dôchodkový vek ženám. Predseda Národnej rady SR Andrej Danko verí, že sa to môže podariť.

slovakia

left justify in out

Aktuálny návrh novely zákona o sociálnom poistení z dielne opozičného hnutia OĽaNO-NOVA teda podporiť neplánuje, keďže tému by mala riešiť koalícia.

Podľa Dankových slov líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič tému iba zneužíva na populizmus a marketing. "Návrh je len pokusom o zapáčenie sa," povedal predseda parlamentu a SNS o opozičnom návrhu. Matovič sa voči tomu ohradil a za návrhom si stojí.

 

OĽaNO-NOVA vo svojej novele navrhuje, aby si ľudia, ktorí sa podieľali na starostlivosti o dieťa, ktoré ukončilo strednú školu, mohli znížiť dôchodkový vek najviac o jeden rok. Takýto benefit by si podľa poslancov mohla uplatniť matka, ale aj otec, ak mu bolo dieťa zverené do osobnej starostlivosti, či osvojiteľ, poručník alebo pestún.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies