Knižný veľtrh Bibliotéka potrvá v Inchebe do 6. novembra

NETKY.SK • 4 November 2011, 04:00 • 2 min
Knižný veľtrh Bibliotéka potrvá v Inchebe do 6. novembra

Knižný veľtrh Bibliotéka potrvá v Inchebe do 6. novembra

slovakia

left justify in out

img

Knižný veľtrh Bibliotéka spolu s výstavou Pedagogika, ktorý sa začal dnes v bratislavskom výstavisku Incheba, prilákal v prvý deň mnoho žiakov s učiteľmi zo základných škôl. Obe podujatia aj s výstavou Ars potrvajú do 6. novembra.
"Deti navštevujú rôzne sprievodné podujatia. Prvý raz sa tu koná Festival detskej knihy, jeho cieľom je motivovať deti k záujmu o čítanie," povedala pre TASR hovorkyňa Incheby Martina Sekulová. Malí aj veľkí návštevníci sa môžu zúčastniť na festivale spoločenských hier, jeho súčasťou sú republikové majstrovstvá.
Pre záujemcov o kuchárske umenie je pripravené nové sprievodné podujatie Čítame s chuťou, počas ktorého kuchári pripravia špeciality podľa vlastných receptov. Výnimočnými publikáciami tohto ročníka sú podľa Sekulovej aj publikácia Ars Sacra o európskom umení od ranného kresťanstva po súčasnosť, ktorej hmotnosť je 11 kilogramov, a luxusne vyzdobená Biblia ilustrovaná dielami Salvadora Dalího, ktorá vyšla v obmedzenom náklade.
Súčasťou programu sú literárne besedy s autormi, predstavenie knižných noviniek a udelenie ocenení - cena Bibliotéky za najlepšie dielo roku 2010 od ženskej autorky, cena Fantázie za najlepšiu fantastickú poviedku a cena Alexa Austa za najprínosnejšiu a najkrajšiu knihu roku 2010.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies