Knihu o Hamšíkovi pokrstil Nedvěd neapolskou trávou

NETKY.SK • 16 November 2010, 08:39 • 2 min
Knihu o Hamšíkovi pokrstil Nedvěd neapolskou trávou

Knihu o Hamšíkovi pokrstil Nedvěd neapolskou trávou

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalista Marek Hamšík v pondelok predstavil knihu o svojom doterajšom živote a kariére. Publikáciu s názvom "Najmladší kapitán Marek Hamšík" pokrstil bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd pravou neapolskou trávou.
Opora slovenskej reprezentácie a SSC Neapol vyhlásila, že definitívne rozhodnutie pustiť sa vydania knihy sa rodila pomerne dlhý čas. "Zvažovali sme, či napísať knihu už teraz. Nakoniec sme sa rozhodli, že áno a dúfam, že mladým čitateľom a futbalovým nádejam len pomôže," uviedol ešte len 23-ročný stredopoliar v službách talianskeho Neapola.
Krst sa uskutočnil za prítomnosti reprezentačného trénera Vladimíra Weissa a autora knihy Ivora Lehoťana. Ten ako športový novinár sledoval Hamšíkove kroky od jeho mládežníckych čias, pričom pri písaní 160-stranovej publikácie vychádzal zo vzájomných rozhovorov s Hamšíkom a jeho blízkym okolím. "Marek má naozaj všetko ešte len pred sebou. Pre mňa je najpopulárnejší slovenský futbalista. Neskôr možno napíšeme ďalšiu knihu, no už teraz toho dosiahol dosť na to, aby mal jednu knihu," uviedol Lehoťan.
Nedvěd, ktorý medzičasom vymenil hráčsky post v Juventuse Turín za funkcionársku stoličku, predpovedá Hamšíkovi ešte úspešnejšiu kariéru, než zažil on sám. "Marek má všetky predpoklady na to, aby o ňom vyšlo ešte niekoľko ďalších kníh. V jeho veku je ďaleko lepší než som bol ja a je už len na ňom, aby to v priebehu ďalších rokov potvrdil."
Kniha sa na slovenskom knižnom trhu objaví v počte 5000 kusov. V štvornásobnom náklade vyjde začiatkom budúceho roka aj jej taliansky preklad.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies