Knihu džunglí od Warner Bros bude režírovať Andy Serkis

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 17:20 • 2 min
Knihu džunglí od Warner Bros bude režírovať Andy Serkis

USA - Snímka by mala mať premiéru v rovnakom čase ako konkurenčný projekt o Mauglim od spoločnosti Walta Disneyho.

slovakia

left justify in out

Pripravovanú filmovú adaptáciu Knihy džunglí Rudyarda Kiplinga bude režírovať anglický herec Andy Serkis. Pri projekte produkčnej spoločnosti Warner Bros. nahradí Alejandra Gonzáleza Iňárritua, ktorý musel odstúpiť pre problémy s harmonogramom nakrúcania. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter, podľa ktorého by sa mala snímka dostať do kín zhruba v rovnakom čase ako konkurenčný projekt o Mauglim od spoločnosti Walta Disneyho. Ten bude režírovať Jon Favreau, pričom premiéru má naplánovanú na 9. októbra 2015. Producentom Serkisovej snímky bude Steve Kloves, ktorý sa podieľal aj na sérii filmov o čarodejníkovi Harrym Potterovi, zatiaľ čo o scenár sa postarala jeho dcéra Callie.

 

Štyridsaťdeväťročný herec Andy Serkis je známy najmä vďaka trilógii Pán prsteňov (2001, 2002 a 2003), v ktorej s pomocou špeciálnych efektov nezabudnuteľne stvárnil Gluma. S použitím technológie sa predstavil aj v titulnej úlohe nového spracovania King Konga (2005), či v roli výnimočne inteligentného šimpanza Caesara vo filme Zrodenie planéty opíc (2011). Okrem toho môže byť divákom známy zo snímok ako Mŕtva hliadka (2002), Nonstop párty (2002), Dnes 13, zajtra 30 (2004) či Wild Bill (2011). 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.hollywoodreporter.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona