Kníhkupectvo s názvom Isis, venované duchovnej sfére, poškodili vandali

NETKY.SK • 19 November 2015, 08:47 • 2 min
Kníhkupectvo s názvom Isis, venované duchovnej sfére, poškodili vandali

DENVER - Majitelia obchodu v oblasti amerického mesta Denver, nazvaného Isis Books & Gifts, chcú, aby svet vedel, že jeho názov je odvodený od staroegyptskej bohyne uzdravovania a materstva a nie je to predajňa, ktorú riadia teroristi.

slovakia

left justify in out

Spolumajiteľ Jeff Harrison uviedol, že obchod na predmestí Denveru v americkom štáte Colorado za posledný rok poškodili už päťkrát, pravdepodobne ľudia, ktorí si jeho názov pomýlili s teroristickou organizáciou Islamský štát (IS). Tá má v niektorých krajinách skratku ISIS.

 

K najnovšiemu vandalstvu došlo minulý víkend. Výklad obchodu rozbili páchatelia po teroristických útokoch v Paríži z piatka 13. novembra, informovala dnes tlačová agentúra AP.

 

Harrison dodal, že obchod funguje od roku 1980 a predávajú sa tam knihy a darčeky súvisiace s duchovnosťou a uzdravovaním.

 

Majiteľ obchodu povedal, že bohyňa Isis (grécky Izis, v slovenčine Eset) symbolizuje ľudskosť, teda pravý opak terorizmu. Harrison dodal, že on a jeho manželka majú v úmysle tento názov ponechať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies