Kniha Harry Potter a prekliate dieťa vyjde v slovenčine 30. septembra

NETKY.SK • 16 August 2016, 13:21 • 2 min
Kniha Harry Potter a prekliate dieťa vyjde v slovenčine 30. septembra

BRATISLAVA - Knižné spracovanie oboch častí scenára divadelnej hry Harry Potter And The Cursed Child sa dostane na trh v slovenčine 30. septembra pod názvom Harry Potter a prekliate dieťa. Predpredaj publikácie sa začína práve dnes. Tvorcovia hry uviedli, že scenár sa menil až do slávnostnej premiéry predstavenia, ktorá sa konala 30. júla v Palace Theatre na londýnskom West Ende. Preto bude táto edícia k dispozícii len v obmedzenom čase. Začiatkom roka 2017 by mala vyjsť špeciálna zberateľská edícia.

slovakia

left justify in out

Dielo anglickej autorky J. K. Rowling vzniklo v spolupráci so scenáristom Jackom Thorneom a režisérom Johnom Tiffanym. Dlho očakávaná dvojdielna hra je pokračovaním pôvodného príbehu. Novinka sa odohráva 19 rokov po udalostiach z poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jej centrálnou postavou je Harryho syn Albus Severus, ktorého stvárňuje Sam Clemmett.

 

Harry Potter v podaní Jamieho Parkera vystupuje v hre ako prepracovaný zamestnanec Ministerstva mágie, ktorý bojuje s minulosťou, pričom melancholického Albusa Severusa zas ťaží legenda o jeho rodine. Otec aj syn sa neskôr spoločne presvedčia, že temnota niekedy prichádza z tých najnepravdepodobnejších miest. V hre účinkujú aj Noma Dumezweni (Hermiona Granger), Paul Thornley (Ron Weasley), Poppy Miller (Ginny Potter) či Alex Price (Draco Malfoy).


Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmových spracovaní, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt (2001), pričom v súčasnosti vzniká jeho trojdielna filmová adaptácia. Prvý diel tohto počinu sa dostane do slovenských kín 17. novembra.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies