Kňažko zúri! Nie je spokojný s trestom pre lupiča, ktorý ho chcel vykradnúť

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 13:09 • 2 min
Kňažko zúri! Nie je spokojný s trestom pre lupiča, ktorý ho chcel vykradnúť

BRATISLAVA - Pavel Novotný, ktorý sa bývalému politikovi a hercovi Milanovi Kňažkovi začiatkom roka vlámal do domu, si dnes na Okresnom súde v Bratislave vypočul rozsudok.

slovakia

left justify in out

Súd dnes vyrubil Novotnému nepodmienečný trojročný trest odňatia slobody za to, že sa v januári tohto roka vlámal do domu Milana Kňažka. Obžalovaný na pojednávaní priznal vinu, takže odvolať sa môže len ohľadom výšky trestu a nie proti výroku o vine.

 

Pred súdom svoj skutok Novotný oľutoval a ospravedlnil sa Kňažkovi. "Rád by som sa ešte raz ospravedlnil za všetko príkorie, ktoré sa stalo. Veľmi mi je to ľúto a žiadam o odpustenie," zneli slová Novotného v záverečnej reči, pričom zdôraznil, že konal sám a Kňažkov dom v Bratislave si vybral náhodou.

 

Milan Kňažko na súde vypovedať nemusel, keďže obžalovaný sa pred súdom priznal a u obžalovaného sa vykonalo dokazovanie len ohľadom trestu. Po vynesení rozsudku, ktoré sa Kňažkovi nepozdávalo, odišiel zo súdnej siene značne rozladený. Jeho rozčúlenie neskrýval, otvorene sa súdu opýtal, či dostali za takýto zmierlivý rozsudok niečo do vačku, následne vypochodoval zo súdnej siene. Svoju nespokojnosť sa ani len nesnažil skrývať, pri odchode rázne buchol dverami a vo svojich komentároch sa nevyvaroval vulgarizmov.

 

Pred novinármi sa vyjadril, že ospravedlnenie obžalovaného nepovažuje za úprimné. "Keby sa priznal, kto mu dal tip alebo kto ho poslal, možno by som uvažoval o tom, že mu môžem odpustiť. Ja som na neho dosť nahnevaný, priznám sa, som dosť ďaleko od toho, aby som mu odpúšťal," uviedol Kňažko. Spochybnil výrok Novotného, že si jeho dom vybral náhodou, keďže jeho nehnuteľnosť zvonka nevidno. Takže je evidentné, že ho niekto poslal. Ďalej uviedol, že tento incident sa podpísal na zdraví jeho manželky.

 

Pavel Novotný sa do domu Kňažkovcov vlámal v januári tohto roka, kedy použil skrutkovač, aby sa cez okno dostal dnu. Z peňaženiek vybral dokopy 190 eur. Po schodoch sa presunul do šatníka na poschodí, kde odcudzil prsteň zo žltého kovu, hodinky, približne 173-tisíc českých korún, 30 000 maďarských forintov a 1250 amerických dolárov. Pri výpovedi Novotný uviedol, že bývalý politik sa v noci prebudil,  šiel sa prezliecť a vtedy si ho všimol.

 

Následne ho Kňažko strelil do nohy a zavolal políciu. Prokurátor obžaloval Novotného z trestných činov krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. Z pojednávania vyplynulo, že obžalovaný bol v minulosti už viackrát stíhaný za majetkovú trestnú činnosť a to najmä v Českej republike. Súd však v zmysle právneho poriadku na tieto skutky nemohol pri vynášaní rozsudku prihliadať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona