Kňažko je vďačný voličom, v druhom kole podporí súpera Fica

NETKY.SK • 16 Marec 2014, 09:00 • 2 min
Kňažko je vďačný voličom, v druhom kole podporí súpera Fica

BRATISLAVA - Aj napriek neúspechu v prvom kole volieb prezidenta SR si Milan Kňažko vyslúžil vo svojom volebnom štábe "standing ovation".

slovakia

left justify in out

Svoju prehru priznal pol hodiny po polnoci, keď už boli zrátané hlasy v takmer všetkých volebných obvodoch. Na tlačovej konferencii poďakoval podporovateľom, najmä však voličom, ktorí mu odovzdali hlas. Neúspech vo voľbách v ňom vyvolal podľa jeho slov "zmiešané" pocity.
      

"Som vďačný ľuďom a som rád, že na Slovensku je viac ako 200.000 ľudí, ktorí veria v to, čo ja. Napĺňa ma to uspokojením. Na druhej strane som sklamaný, že ich nie je 800.000," povedal.
      

Kňažko vyjadril presvedčenie, že jeho voliči nestratia ideály, ktoré majú len preto, že nesplnil to, v čo dúfali. "Teraz bude podstatné, aby v druhom kole ten, kto postúpi, naplnil svoje sľuby. Nie tak kvôli nemu, ako kvôli tým ľuďom. A nielen tým ľudom, ktorí ho volili, ale aj tým, ktorí ste volili mňa," apeloval.
      

Súper kandidáta Smeru-SD Róberta Fica v druhom kole volieb môže rátať s Kňažkovou podporou. Sľub zo svoje prvej tlačovej konferencie mieni dodržať. "Moje bilbordy budú patriť tomu, kto postúpi do druhého kola. Všetkých sedem," doplnil sarkasticky.
      

Na tlačovej konferencii Kňažko nevylúčil ani svoje ďalšie politické ambície. Povedal, že "s najväčšou pravdepodobnosťou" nebude zakladať politickú stranu. Chce naplniť dôveru voličov, ako však nekonkretizoval. "Budem uvažovať o tom, ako nesklamať dôveru viac ako 200.000 ľudí. To je veľký záväzok, rád by som túto dôveru nejakým spôsobom splatil," avizoval.
      

Kňažko pripustil chyby vo svojej kampani, je však podľa neho zbytočné teraz o nich hovoriť. Odmietol, že by kandidoval preto, aby oslabil pravicu. "Nebol som kandidátom oligarchov, ani som nechcel trieštiť pravicu. Pravica sa zjednotila na svojom kandidátovi a vidíte, nebolo treba nič trieštiť," reagoval na volebný výsledok kandidáta ľudovej platformy Pavla Hrušovského, ktorý získal 3,3 % hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona