Kňažko chce, aby Fico zostal premiérom a neušiel pred sľubmi

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 08:37 • 2 min
Kňažko chce, aby Fico zostal premiérom a neušiel pred sľubmi

BRATISLAVA – Milan Kňažko kandiduje za prezidenta SR aj preto, aby premiér Robert Fico zostal premiérom a neutiekol do prezidentského paláca pred sľubmi, ktoré dal ľuďom pred parlamentnými voľbami. Povedal to v prezidentskej predvolebnej diskusii v televízii Markíza, kde sa stretol s Ficom, Andrejom Kiskom, Radoslavom Procházkom a Pavlom Hrušovským.

slovakia

left justify in out

"Kandidujem, aby pán Fico nebol prezidentom, aby zostal premiérom, aby dokončil, čo začal, aby dokončil svoje sľuby a aby nedezertoval do funkcie, z ktorej to nebude môcť splniť," vyhlásil Kňažko. Od Fica by rád počul, kto ho nahradí na poste premiéra, ak by sa stal prezidentom. "Chcem vedieť, kto bude Medvedev pána Fica," poznamenal Kňažko. 
      

"Mám pocit, že prejavujeme trochu málo rešpektu voči prezidentským voľbám, pretože už boli všelijakí favoriti, či pán Eduard Kukan alebo Jan Fischer v Českej republike. Ja šúcham nohami pod stolom a nebudem sa vyjadrovať k tomu, čo by bolo, keby som bol zvolený," reagoval premiér. Tvrdí, že chce vyhrať, rovnako ako každý, kto sa púšťa do takéhoto súboja. "Dávam do toho všetko, ale každý rozumný človek musí mať v hlave aj variant B," doplnil s tým, že ak by nevyhral, na tri dni si vyloží zranenú nohu a oddýchne si.
      

Kandidáti odpovedali aj na otázku, koho by podporili v druhom kole, ak by sa do neho nedostali. Kiska, Procházka a Kňažko by podporili ktoréhokoľvek kandidáta okrem Fica, Hrušovský zdôraznil, že to musí byť čitateľný kandidát. Otázka patrila aj premiérovi. "Čo mám povedať, keď sú všetci proti mne?" reagoval Fico. Všetci kandidáti odsúdili vojnový Slovenský štát.
      

Dotkli sa aj zmien v justícii. Hrušovský nechápe hystériu okolo dohody KDH so Smerom-SD, keď sa všetci zhodujú, že zmeny treba. Tak on, ako aj Fico odmietajú účelovosť tejto dohody. Fico je presvedčený, že by bol hriech nevyužiť takúto historickú šancu, keď sa vládna strana dokázala dohodnúť s opozíciou. Podľa Procházku táto dohoda smeruje ku koalícii Smeru-SD a KDH po parlamentných voľbách v roku 2016.
      

Procházkovo vyjadrenie sa Hrušovského dotklo, nazval ho politickým vizionárom, pripomenul mu ústavnú zmenu po páde vlády Ivety Radičovej, ktorá posilnila právomoci prezidenta SR, na ktorej spolupracoval. "Tá zmena po páde Radičovej vlády, ktorú si urobil, nebola najšťastnejšia," obrátil sa na Procházku. Ten sa ho spýtal, či má problém s tým, že vyjadril svoj názor. Hrušovský tvrdí, že nie.
      

Fico a Kiska sa zas dostali do slovnej prestrelky pre Kiskove pôžičkové spoločnosti. Premiér ho opakovane označil za úžerníka, tvrdí, že jeho spoločnosti klamali ľudí. Kiska to opäť odmietol a žiadal dôkazy a doštudovanie problematiky. Hrušovský sa zas dotkol Kiskovej údajnej nečitateľnosti. "Kto ste, pán Kiska?" pýtal sa. Občania si podľa neho zaslúžia vedieť o prezidentských kandidátoch všetko. Fico tvrdí, že o ňom ľudia všetko vedia. "Som politicky nahý," poznamenal.
      

Premiér opäť nepovedal, či bol v byte na Vazovovej zo spisu Gorila, žiada, aby ho neťahali do kauzy druhej Dzurindovej vlády. Tvrdí, že je za vyšetrenie kauzy Gorila, lebo by rád vedel, či "tí chlapci brali úplatky". Procházka sa ho pýtal, prečo nie je kauza vyšetrená a pritom poukázal, že Fico v podstate vstupuje do siedmeho roka vlády vo funkcii premiéra.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies