Kňaz v spojení so Zenitom údajne sexuálne obťažoval deti

NETKY.SK • 6 November 2013, 17:04 • 2 min
Kňaz v spojení so Zenitom údajne sexuálne obťažoval deti

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia v stredu obvinili poradcu vo futbalovom klube Zenit Petrohrad Gleba Grozovského, ktorý je vysväteným kňazom, zo sexuálneho napadnutia dvoch neplnoletých dievčat počas letného náboženského tábora.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Grozovski, momentálne na slobode, je poradcom generálneho riaditeľa Maxima Mitrofanova. Pravoslávny kňaz a bývalý rektor farnosti v blízkosti Petrohradu údajne sexuálne obťažoval dievčatá vo veku 9 a 12 rokov.

Grozovski sa bráni, všetky informácie sú vraj klamstvom a údajne pracuje v Izraeli s ľuďmi závislých od drog s požehnaním od svojich nadriadených. "Všetci pravoslávni rodičia sú na mojej strane a vedia, že všetky tieto obvinenia sú vymyslené a sú výsledkom mojich sociálne orientovaných aktivít a občianskej pozície," napísal Grozovski na svojej stránke VKontakte.

"Je to nečakaná a nepríjemná správa. Grozovski je sám o sebe futbalistom a hráči Zenitu k nemu pristupovali ako k nábožnej osobe. Poznáme ho od roku 2007 a len v pozitívnom smere," uviedol Zenit v stanovisku publikovanom ruskými informačnými agentúrami. V klube pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan.

"Všetko je to lož. Má obrovské skúsenosti s prácou s deťmi. Čin spáchal niekto iný," povedal člen bývalej Grozovského farnosti v dedinke neďaleko Petrohradu, ktorý pomáhal s organizáciou spomenutého letného kempu. Zúčastnilo sa na ňom asi 30 detí a niekoľko rodičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies