Kňaz, ktorý si adoptoval 70 detí je obvinený zo sexuálneho násilia

NETKY.SK • 26 September 2019, 18:16 • 2 min
Kňaz, ktorý si adoptoval 70 detí je obvinený zo sexuálneho násilia

MOSKVA - Ruského pravoslávneho kňaza, ktorý si adoptoval 70 detí, zatkli a obvinili zo sexuálneho útoku, zhýralosti a zanedbania rodičovských povinností. Informovala o tom vo štvrtok stanica Slobodná Európa s odvolaním sa na ruské médiá.

slovakia

left justify in out

Nikolaj Stremskij z farnosti Najsvätejšej Trojice v meste Saraktaš v Orenburskej oblasti na Urale bol zadržaný 25. septembra. Oblastný súd umiestnil do predbežného zadržania aj jednu zo Stremského dcér a jej manžela, ktorých úrady obvinili z protizákonného odopierania osobnej slobody osobám mladším ako 18 rokov.

 

 

Sedem neplnoletých, ktorí boli v Stremského poručníctve, figuruje v danom prípade ako údajné obete. Stremskij podľa svojich právnikov odmieta všetky obvinenia, tvrdiac, že výpovede detí proti nemu boli sfalšované.

 

Stremskij je známy v celom Rusku odvtedy, ako médiá informovali, že si adoptoval 70 detí, väčšinou sirôt. V roku 2006 mu udelili ocenenie Zlaté srdce, ktoré spolu s ruskou vládou založil Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK).

 

 

 

Benjamin, metropolita Orenburgu a Saraktašu, dočasne zakázal Stremskému vykonávať kázne počas trvania vyšetrovania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona