Kňaz chcel študentom demonštrovať utrpenie Krista, takmer ho zabili

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 12:37 • 2 min
Kňaz chcel študentom demonštrovať utrpenie Krista, takmer ho zabili

"Zabite ma," vyzval americký kňaz na hodine náboženstva svojich študentov. Tí neváhali a poslúchli ho.

slovakia

left justify in out

Veľká noc je za rohom, preto je prirodzené, že v rámci náboženskej výuky na školách sa tento najväčší kresťanský sviatok stáva hlavnou témou. Amerikou však v tejto súvislosti otriasol šokujúci prípad.

 

V obci Pataskala v americkom štáte Ohio majú žiaci na miestnej škole šťastie na skutočne oduševneného učiteľa náboženstva. Je ním pastor Justin Ross, ktorý svoje povolanie očividne miluje, preto chcel študentom na náboženstve čo najviac priblížiť, aké bolo trápenie Krista počas toho, keď sa za nás obetoval a trpel na kríži. Aby mali možnosť na vlastné oči vidieť, ako také utrpenie vyzerá, požiadal ich, aby ho zabili. Zrejme však nečakal, že sa o to reálne pokúsia.

 

img

 

Skupina detí sa na pastora vrhla, pričom ho najprv vyfackali, následne opľuli, až napokon jeden zo študentov vytiahol nôž a porezal ho na krku. Aby toho nebolo málo, prekvapivý incident si žiaci natáčali na mobily a video sa čoskoro dostalo na sociálne siete.

 

Verejnosť bola, samozrejme, pobúrená. Zástupcovia miestnej cirkvi sa v médiách ospravedlnili, zatiaľ však nie je jasné, či bude mať prípad aj súdnu dohru. Pastor to totiž podľa všetkého nemyslel zle.

 

Ross sa neskôr vyjadril, že názornú výuku považuje za nesmierne dôležitú súčasť edukačného procesu, avšak uznal, že v tomto prípade sa mu to vymklo spod kontroly.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona