Kmeťová s Kohlovou na akademických MS so zlatom a striebrom

NETKY.SK • 30 August 2010, 08:12 • 2 min
Kmeťová s Kohlovou na akademických MS so zlatom a striebrom

Kmeťová s Kohlovou na akademických MS so zlatom a striebrom

slovakia

left justify in out

img

Slovenský ženský dvojkajak v zložení Ivana Kmeťová, Martina Kohlová získal na akademických MS v Pozani zlatú medailu v K2 na 200 m. Bratislavský tandem triumfoval vo finále pred Srbkami Nikolinou a Oliverou Moldovanovými a odplatil im prehru z päťstovky. Kmeťová vybojovala v nedeľu na jazere Malta celkovo tri medaily, v singli sa v šprinte tešila zo striebra. Slovenská výprava sa z Poznane vráti s piatimi cennými kovmi, kajakár Peter Gelle získal na 500 m zlato a na kilometri striebro.
Kohlová bola s nedelňajším vystúpením v Poznani spokojná. "Dúfali sme, že získame dve medaily. Verili sme, že by z toho mohli byť aj dve zlaté, ale Srbky boli na päťstovke papierovo pred nami aj minulý týždeň na seniorských MS. Vedeli sme, že na akademickom šampionáte budú našimi najväčšími rivalkami. Sme radi, že na dvojstovke sme im to vrátili," povedala pre TASR slovenská zadáčka.
Podľa Kmeťovej boli obe finále veľmi vyrovnané. "Päťstovka i šprint boli veľmi tesné a rozhodovalo sa až v závere. Súperky sme mali na opačnej strane a moc sme ich nevideli, ale dopadlo to v pohode. Pokiaľ ide medailu v singli, keby som trochu nezaváhala na štarte, mohlo sa mi podariť aj vyhrať, no aj striebro je pekné," povedala momentálne najlepšia slovenská kajakárka.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies