Kľúčový svedok v prípade vraždy Litvinenka oznámil, že nebude svedčiť

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 16:12 • 2 min
Kľúčový svedok v prípade vraždy Litvinenka oznámil, že nebude svedčiť

LONDÝN - Hlavný podozrivý z vraždy Alexandra Litvinenka Dmitrij Kovtun oznámil, že nebude v rámci britského vyšetrovania smrti bývalého ruského špióna svedčiť, ako bolo plánované.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie viedlo zodpovedného britského sudcu Roberta Owena k tomu, že podozrivého obvinil z pokusu o manipuláciu priebehu vyšetrovania. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.


Kovtun podľa vyšetrujúceho prokurátora Robina Tama tvrdí, že je viazaný mlčanlivosťou kvôli prebiehajúcemu ruskému vyšetrovaniu tohto prípadu. 
Kovtun mal svedčiť dnes z Ruska prostredníctvom videomosta. 


Hlavný vyšetrujúci sudca Owen uviedol, že zmena plánu na poslednú chvíľu vyvoláva "to najzávažnejšie podozrenie, že ide o pokus zmanipulovať situáciu". 
Bývalý agent sovietskej tajnej služby KGB a neskôr ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Litvinenko, žijúci v exile v Británii, zomrel v Londýne v roku 2006 po vypití čaju otráveného rádioaktívnym prvkom polónium. Britská polícia obvinila z vraždy Kovtuna a ďalšieho Rusa Andreja Lugového. Obaja odmietajú akúkoľvek účasť na zločine. 


Kovtun má čas do utorkového rána, aby sa objavil pred vyšetrujúcim sudom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies