Kľúčoví kongresmani sa dohodli na nových sankciách voči Iránu

NETKY.SK • 31 Júl 2012, 07:21 • 2 min
Kľúčoví kongresmani sa dohodli na nových sankciách voči Iránu

Kľúčoví kongresmani sa dohodli na nových sankciách voči Iránu - Politika Americkí kongresmani sa o krok priblížili k schváleniu nových sankcií voči Iránu po tom, ako sa vyjednávači zo Senátu a Snemovne reprezentantov v pondelok dohodli na kompromisnom náv

slovakia

left justify in out

img

Americkí kongresmani sa o krok priblížili k schváleniu nových sankcií voči Iránu po tom, ako sa vyjednávači zo Senátu a Snemovne reprezentantov v pondelok dohodli na kompromisnom návrhu zákona.
      Nové sankcie majú ešte viac obmedziť príjmy Teheránu z predaja ropy. Ich prijatie by znova zvýšilo tlak na islamskú republiku po sankčných opatreniach, ktoré Spojené štáty a Európska únia tento rok zaviedli voči krajinám, ktoré neznížia nákup iránskej ropy. Západ dúfa, že sankcie zabránia Iránu vyvinúť jadrové zbrane.
      Lídri oboch komôr amerického Kongresu uviedli, že nové sankcie by chceli schváliť do konca tohto týždňa ešte pred letným prerušením zasadnutia. Termíny hlasovaní zatiaľ neboli stanovené.
      Americký minister obrany Leon Panetta predtým povedal, že západné sankcie voči Iránu v súvislosti s jeho jadrovým programom sú účinné, aj keď ich vplyv na rozhodovanie v Teheráne nemusí byť zatiaľ vidieť.
      Panetta sa vyjadril pred návštevou Izraela, ktorý zdôrazňuje, že sankcie nezastavili iránsky jadrový program. Izraelskí predstavitelia tiež varujú, že Irán sa čoraz viac približuje k zaisteniu toho, že izraelské bomby už nebudú schopné preniknúť do jeho podzemných zariadení na obohacovanie uránu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies