Kľúčové problémy centrálnych bánk prediskutovali na konferencii NBS

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 19:33 • 2 min
Kľúčové problémy centrálnych bánk prediskutovali na konferencii NBS

BRATISLAVA - Kľúčovými problémami, ktorým dnes čelia centrálne banky, sa v utorok zaoberala medzinárodná konferencia Výzvy centrálneho bankovníctva (The Challenges for Central Banking). Išlo o jedno zo série podujatí pri príležitosti 25. výročia vzniku Národnej banky Slovenska (NBS).

slovakia

left justify in out

Na otázky finančnej stability, nových technológií vo finančnom sektore alebo netradičných menových politík sa podľa guvernéra NBS Jozefa Makúcha musíme pozerať aj z pohľadu globálnej ekonomiky, aj z pohľadu malej otvorenej ekonomiky Slovenska. Zdôraznil, že v niektorých oblastiach je slovenský bankový sektor možno lepšie pripravený na zavádzanie nových technológií, keďže nie je zaťažený dedičstvom starých postupov z 20. storočia.

 

"Aktuálne najväčšie výzvy pre centrálne banky sú zladenie zodpovednosti za cenovú aj finančnú stabilitu. Zároveň musíme držať krok s technologickým pokrokom vo finančnom sektore, aby bola regulácia jednoduchšia a zároveň efektívna," zhodnotil viceguvernér NBS Ľudovít Ódor.

 

Účastníkom konferencie sa prihovoril aj minister financií Peter Kažimír. Jednotlivé panely viedli guvernéri centrálnych bánk Českej republiky, Rakúska a Švajčiarska. V paneloch diskutovali predstavitelia NBS, medzinárodných finančných inštitúcií, komerčných bánk a univerzít.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies